Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El CAC: "el documental de Terra Lliure presenta problemes d'encaix per a la seva emissió a TVC"

28.09.07  El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha enviat una carta al director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Majó, en què li adverteix que el documental "Terra Lliure, punt final", emès pel 33, presenta alguns problemes d'encaix respecte de les missions de servei públic que té encomanades TVC. La notícia apareix a la pàgina web del CAC, així com l'anàlisi que en fa.
 

18/09/2007 11:41 Comunicació

Segons el CAC, es actuar arran de la recepció de diverses queixes i del debat suscitat per l'emissió del documental. El Ple del Consell del 13 de setembre va debatre l'informe i va acordar enviar les consideracions que conté, juntament amb l'informe, al responsable de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

L'informe del CAC assenyala, en primer lloc que, que la veu en off que serveix de fil conductor utilitza el mateix vocabulari que els exintegrants de l'organització. A tall d'exemple, es parla d'"accions armades" i no d'atemptats, d'"activistes" i no de terroristes o, d'"independentisme armat" i no de terrorisme. 

En segon lloc, considera que  la majoria del testimonis pertanyen al mateix sector ideològic i, per tant, hi ha una manca de pluralitat de visions i d'opinions.

En tercer lloc, el CAC constata que hi ha una representació insuficient de les víctimes. En concret, dels 31 actors que hi intervenen (amb un total de 102 inserts) només hi ha una declaració d'una víctima.

I, en quart lloc, el Consell considera que les fonts d'informació són insuficients i esbiaixades i que, per tant, el reportatge té deficiències pel que fa al compliment de les missions de servei públic de TVC.

Pel que fa al debat sobre el caràcter pretesament apologètic del terrorisme d'algunes de les afirmacions dels testimonis, el CAC considera que aquesta és una qüestió que no pertoca analitzar al Consell i que, en tot cas, entra dins de l'àmbit competencial del Poder Judicial.

El documental "Terra Lliure, punt final", dirigit per David Bassa, va ser emès pel programa El documental el 14 d'abril de 2007 pel 33.

 

Per saber-ne més:

El documental sobre Terra Lliure al canal 33: punt de partida. Per la Joana Gorina. (veure bibliografia comentada).

Canal 33 emetrà aquesta nit un documental sobre Terra Lliure. Llibertat.cat 14.04.07

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid