Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Treballadors i treballadores de l'ensenyament i sanitat escalfen la mobilització

 Ahir es va portar a terme una nova jornada de protestes contra les retallades a l'educació i la sanitat. Personal sanitari de diversos hospitals han tallat algunes vies d'accés a la ciutat de Barcelona i representants de la comunitat educativa s'han concentrat davant dels centres escolars de nombroses poblacions del Principat. Una d'aquestes concentracions es va realitzar a la plaça Urquinaona, com a acte previ a la manifestació de dissabte vinent.
 
USTEC·STEs (IAC) ha convocat  tot el professorat a la manifestació del 14 de maig les 11h al Passeig de Gràcia/ Ronda Sant Pere (davant d’ El Corte Inglés), en una segona tongada d'aquestes mobilitzacions.

12/05/2011 22:14 Laboral

 

Representants sindicals de la comunitat educativa es van concentrar a la plaça Urquinaona, mentre a la sortida dels instituts, al migdia, milers de docents protestaven durant uns minuts a la concentració realitzada a cada centre educatiu.  La portaveu del sindicat USTEC-STE's, Rosa Cañadell, va insistir que no acceptarien pas les retallades, i els sindicats han fet una crida a participar a la manifestació de dissabte vinent.

Rosa Cañadell ha explicat que les retallades "posen en qüestió l'ensenyament públic del país, un dels puntals de qualsevol societat democràtica". Reduir les beques, aturar les construccions noves o no substituir totes les baixes són algunes de les mesures que, segons la representant de la USTEC, no fan més que deteriorar l'escola pública i "no serveixen per millorar-la".

A més a més, un miler d'estudiants d'Arquitectura de la UB van tallar la Diagonal de Barcelona, a l'altura de les facultats universitàries, en una protesta contra les retallades a l'àmbit universitari, protesta que va dura tot una hora i va causar retencions importants.

També uns tres-cents treballadors de l'hospital de Bellvitge es van mobiltzar ahir  contra les retallades governamentals. En aquesta protesta es va tallar la C-31 durant un quart d'hora en els dos sentits de la marxa; d'altra banda, personal sanitari de l'Hospital de la Vall d'Hebron va interrompre la ronda de Dalt; i treballadores i treballadors de l'Hospital del Mar van realitzar un acte de protesta al Mercat de la Barceloneta, acompanyats de l'Associació de Veïns del barri.

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid