Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'OCB partidària d'apel·lar la sentència del cas Saïda Saadouki

L'OCB  ha manifestat el seu descontent perquè tant  l'entitat  com Saïda Saadouki es van assabentar del contingut de la sentència després d’haver estat filtrada a la premsa. 
 
Aquest migdia en roda de premsa, l’Obra Cultural Balear (OCB) s’ha mostrat partidària d’apel·lar la sentència, sempre deixant clar que la decisió final l’ha de prendre Saïda Saadouki. L’entitat ha manifestat també que, si en algun moment s’ha de pagar la multa, obrirà una subscripció popular perquè la ciutadania pugui fer costat a la traductora.

16/11/2010 14:44 Drets i Llibertats
L’OCB també ha manifestat que manté el seu compromís de denunciar públicament qualsevol agressió contra els drets lingüístics i ha animat els ciutadans, així mateix, a donar a conèixer qualsevol atac al dret a fer servir la nostra llengua. Per a l’entitat, es tracta de l’únic camí per acabar amb aquesta xacra social.
 
A més, segons l’OCB, la sentència de la magistrada Concepción Moncada no és el final del cas, és el començament de la seva internacionalització. L’entitat farà arribar properament un dossier a les institucions europees.
 
Per últim, l’OCB considera que el responsable polític d’aquesta situació és el delegat del govern, Ramon Socias, que ha demostrat reiteradament la seva deixadesa i passivitat davant les agressions de les forces de seguretat de l’estat contra els drets lingüístics.
 
Recordem que Saïda Saadouki va ser acomiadada del seu lloc de feina com a traductora de la Guàrdia Civil per haver parlat en català, i s’ha hagut d’enfrontar a un judici, després d’haver estat denunciada pel capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor. La magistrada del Jutjat Penal número 1 de Palma, Concepción Moncada, la va condemnar ahir la traductora marroquina a una multa per injúries.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid