Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es reprèn el judici contra Saïda Saadouki

La interprètec va ser acomiada del seu lloc de treball per haver parlat en català. L'Obra Cultural Balear (OCB) manifesta el seu suport a la traductora i demana a lasocietat civil mallorquina que també li faci costat assistint al judici.

Avui, a les 10’00 hores, als jutjats de Via Alemanya de Palma, continuació del judici contra Saïda Saadouki. La intèrpret va ser acomiadada del seu lloc de feina com a traductora de la GuàrdiaCivil per haver parlat en català i s'enfronta a un judici després d'haver estat denunciada pel capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor.

 

04/11/2010 00:27 Drets i Llibertats

La jutgessa del Jutjat Penal número 1 de Palma, Concepció Moncada, va acordar, per segona vegada, la suspensió del judici contra la traductora marroquinaque s’havia celebrat el passat 7 d’octubre als mateixos jutjats de Via Alemanya,però, que per falta de proves va haver de ser ajornat. La propera data, doncs, serà avui, a les 10’00h als mateixos jutjats.

Segons les conclusions provisionals, l'acusació particular sosté que el 27 d'agostde 2007 la inculpada va acudir a la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB), on vaassenyalar que el capità la va cridar titllant-la de "mora catalanista", malgrat queel capità nega de forma taxativa aquests fets. Uns fets que presumptivament varen esdevenir després que Saddouki s’expressés en català en arribar a lesinstal·lacions de l'Institut Armat per incorporar-se el seu primer dia de feina coma intèrpret de la Benemèrita.

 

Per saber-ne més:

Revolta balear contra l'anunci del PP d'eliminar la Llei de Normalització Lingüística 

Nova suspensió del judici contra la traductora Saida Saddouki 

L'Obra Cultural Balear critica l'ajornament d'un altre judici per discriminació lingüístic 

La Guàrdia Civil agredeix una persona a l'aeroport de Palma per parlar en català

 
 
Denúncies contra un capità de la Guardia Civil a Mallorca.

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid