Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La I-CSC participa en la comissió permanent de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat

Els passats dies 15 i 16 d’octubre va tenir lloc a Martinica una nova reunió de la comissió permanent de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat (PSNSE), en la qual la Intersindical-CSC va renovar presència arran de la darrera Assemblea General d’aquesta unió sindical.
La trobada va tenir lloc a Martinica, illa caribenya sota domini francès, i per part de la delegació catalana hi va assistir Carles Sastre, secretari d’acció sindical de la Intersindical-CSC. Aquesta comissió va servir per fer balanç de la situació actual i establir un nou pla de treball per a la PSNSE davant l’impacte de la crisi, les diverses mobilitzacions que s’estan organitzant a diversos països i la necessitat d’articular respostes globals davant les agressions als drets laborals i socials.

21/10/2010 16:02 Laboral

La trobada també va servir per explicar la situació d’esgotament del model polític actual als Països Catalans i el procés de consultes sobre la sobirania, en especial tenint en compte que a Kanaky (Nova Caledònia, un arxipèlag situat a la Melanèsia i també sota domini francès) s’hi realitzarà el 2014 un referèndum oficial per a la independència del país.

A banda de la reunió de la comissió, la Intersindical-CSC va assistir també al congrés de la Unió General de Treballadors de Martinica i va arribar a acords per emprendre mesures de denúncia conjunta dels processos en què es troben diversos sindicalistes a l’Estat francès per negar-se a deixar-se extraure una mostra d’ADN. Aquesta acció de les autoritats franceses serveix per crear un arxiu de criminals en base al seu codi genètic. Tanmateix, l’ús d’aquesta fórmula cada vegada es generalitza més i en sectors més concrets suposant una clara vulneració de la intimitat i un abús totalment injustificat de control social per part de la policia. Així, diversos sindicalistes de Guadalupe i Còrsega i d’una organització pagesa del sud de l’Estat francès que han participat en accions de caire sindical s’han negat a deixar-se extreure l’ADN i ara es troben en processos judicials per aquest fet. Des de la PSNSE i la Intersindical-CSC ens solidaritzem amb ells i realitzarem accions per denunciar aquesta situació d’atac als drets sindicals i de la persona.

La PSNSE fou fundada l’any 2004 i treballa per avançar cap a una tasca conjunta a nivell internacional dels diversos sindicats que lliguen la defensa dels drets laborals, l’avenç cap majors cotes de justícia social i l’emancipació nacional dels respectius països. Actualment, la conformen 10 organitzacions dels Països Catalans, País Basc, Galícia, Còrsega, Sardenya, la Vall d’Aosta, Guadalupe, Martinica, Guyana i Kanaky, tot i que té com a objectiu seguir creixent.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid