Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui, nova onada de consultes independentistes

Tarragona, la Bisbal del Penedès, Rubí, Vilallonga del Camp, Gósol i Olesa de Bonesvalls són les poblacions que aquest diumenge 17 de setembre protagonitzen una nova onada de consultes per la independència que ja s'ha celebrat a 513 municipis del Principat.

Tarragona és juntament amb Barcelona les dues capitals de demarcació que mancaven i el municipi més important que aquest diumenge organitza una consulta. De fet, la CUP de Tarragona ja porta setmanes fent campanya pel "sí" i fa uns dies va denunciar les dificultats que l'Ajuntament està posant a la comissió Tarragona Decideix per tal d'organitzar actes de suport a la consulta.

17/10/2010 08:00 Política

Aquest dijous la CUP va participar a un debat sobre la independència i el fenomen participatiu que va organitzar Tarragona Decideix i en el qual van prendre part tots els partits polítics.

La Plataforma Tarragona Decideix ha implicat els partits polítics en la campanya de la consulta. En aquest sentit, demà dijous tindrà lloc un debat –al campus Catalunya de la URV, a les 19.00 h– entre CiU, ERC, Reagrupament, Solidaritat, Iniciativa i la CUP sobre la independència i el fenomen participatiu. Hi participaran Frederic Adan (CiU), Sergi de los Ríos (ERC), Ferran Pujol (Reagrupament), Albert Pereira (Solidaritat), Arga Sentís (ICV) i Eduard Boada (CUP). Tarragona Decideix ja informa de la ubicació de tots els col·legis electorals.

La CUP lamenta que l'equip de govern hagi posat traves a l'ús d'espais municipals a entitats cíviques com ara la plataforma Tarragona Decideix imposant preus que consideren "abusius". Segons la CUP, la moció aprovada en el ple estava feta "per fer quedar bé Esquerra davant els seus votants".

De la seva banda, Rubí Decideix també porta diverses setmanes realitzant actes de suport a la consulta d'entre els quals destaca l'acte central de campanya en què l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté va parlar de la fita històrica que suposa donar l’oportunitat als ciutadans de poder dir la seva sobre la independència de Catalunya en una jornada de votació que ja han dut a terme centenars de municipis.

Solé i Sabaté va explicar que cada cop més gent s’afegeix a la causa independentista per motius diversos: la falta de sensibilitat de l’Estat espanyol, l’espoli fiscal etc. i va constatar que és creixent el número de persones que es plantegen “si la relació amb Espanya té sentit”.

Pel que fa a la Bisbal del Penedès Decideix, va participar a l'Aplec per la Independència d'Arenys de Munt i també ha organitzat diversos actes de campanya, tal com han anat fent Vilallonga del Camp Decideix, Gósol Decideix i Olesa de Bonesvalls Decideix.

La Coordinadora de les consultes sobre la independència oferirà una roda de premsa informativa de balanç de la jornada el diumenge a les 12 del migdia al recinte firal del Palau de Congressos de Tarragona.

Per saber-ne més:

La CUP denuncia que l'Ajuntament prohibeix espais a Tarragona Decideix 

La CUP de Tarragona comença la campanya pel "sí" a la consulta que se celebrarà el 17 d'octubre 

El Correllengua a Rubí coincidirà amb la consulta sobre la independència 

L'Ajuntament de Tarragona posa pals a la roda a la celebració de la consulta sobre la independència 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid