Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones es manifesten a València en contra de la violència policial

Unes 250 persones s'han concentrat aquest dijous a la delegació del govern espanyol a València convocats per la Plataforma pels Drets Socials.
 
La mobilització, que ha transcorregut sota el lema "Ni reforma laboral ni violència policial. Peralta responsable. Peralta dimissió", tenia com a objectiu denunciar la repressió policial desplegada a València la passada vaga del 29 de setembre que se saldà amb dues detencions i més de 50 persones ferides.

15/10/2010 02:18 Drets i Llibertats

Les persones concentrades han tallat el tràfic al carrer Colom de València -carrer comercial de la ciutat- durant quasibé una hora. Durant tota l'estona no s'ha deixat de cridar consignes com ara "Peralta responsable, Peralta dimissió", "Absolució vaguistes detinguts", "Reforma laboral terrorisme empresarial", "Ni reforma laboral ni violència policial", "Capitalisme és precarietat", o "Li diuen socialista i no ho és. Peralta dimissió".

La demanda de responsabilitats polítiques s'han enfocat sobretot cap a Ricardo Peralta, delegat del govern espanyol al País Valencià, i també cap al PSOE. Durant la mobilització, que ha comptat amb una gran presència policial, s'ha conegut l'amenaça de la delegació de multar als participants arguint la manca de permís per tallar el carrer Colom. Aquesta amenaça ha sigut resposta amb un increment dels crits contra Ricardo Peralta i el manteniment de la concentració.

Es dóna el cas que el 7 d'octubre la policia espanyola havia tractat d'impedir una concentració de denúncia contra la violència policial convocada per les assemblees d'estudiants de la Universitat de València. Desenes d'entitats, organitzacions i sindicats, com ara la Coordinadora Obrera Sindical, les Assemblees d'estudiants de la Universitat de València, el PCPE, la CGT, la Intersindical Valenciana, Endavant, el Col·lectiu Autònom de Treballadors, o Esquerra Unida, han donat suport a la convocatòria i al manifest llegit.

{youtube}P0VIkQuYAqc{/youtube}



violncia
 
violencia2

 

 

Per saber-ne més:

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S

29-S: Orgull de classe

Dos dels detinguts el 29-S ingressen a presó

La fiscalia demana presó per a un dels detinguts a Barcelona el 29-S

71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S

Els Mossos amplien el seu fitxer de rebels anticapitalistes

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid