Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Correllengua a Rubí coincidirà amb la consulta sobre la independència

A Tarragona, diverses associacions s'han posat en contacte amb la plataforma Tarragona Decideix, per tal d'oferir el seus locals davant les "xifres astronòmiques"que demana l'Ajuntament per a la utilització de centres cívis com a col·legis electorals.

El proper 17 d'octubre la jornada del Correllengua coincidirà amb la celebració a Rubí de la consulta sobre la independència que promou la plataforma Rubí Decideix. La tinent d’alcalde de Política Lingüística, Arés Tubau, ha dit que, tot i que no volen “barrejar coses”, sí que creuen que és una bona ocasió per treure la gent al carrer i fomentar la participació a la votació.  Avui, a les 19.30, i a l’Espai Obert de Rubí,  es farà el col·loqui 'La història explicada al revés', a càrrec de l'historiador Víctor Cucurull, organitzat per Espai Obert i Acte de Sobirania.

05/10/2010 15:26 Política
La plataforma Rubí Decideix va fer l'estrena de la campanya simbòlica el dia 1 d'octubre amb una enganxada de cartells que diuen 'Tots som Catalunya. Vota'. Ara té una bateria d'activitats lúdiques i culturals programada i posa tot l'esforç a aconseguir una bona participació.
 
A Tarragona, diverses associacions s'han posat en contacte amb la Plataforma Tarragona Decideix, per tal d'oferir el seus locals davant les "xifres astronòmiques"que demana l'Ajuntament per a la utilització de centres cívis com a col·legis electorals.
 
La Plataforma assegura que no pagarà les "xifres astronòmiques" que s'han demanat des del consistori. Donat aquest cas, Tarragona Decideix ha remarcat que molts barris corren el perill de no tenir un col·legi electoral el dia de la consulta, ja que no tots tenen un teixit associatiu que permeti disposar d'un local privat.

Arran de fer-se pública aquesta situació, diverses associacions s'han posat en contacte amb la Plataforma, per tal d'oferir les seves seus el dia de la consulta. Tot i així, les zones que corren el risc de no comptar amb un espai per anar a votar són el barri de Sant Salvador o la zona de Llevant, on Ferran es perfila com a centre electoral de tota l'àrea.

Davant d'això, els organitzadors no entenen com la regidoria de Participació Ciutadana "posa tants entrebancs a la democràcia participativa i discrimina, de pas, els barris". I és que la Plataforma hauria de pagar prop de 500 euros per cada centre cívic que vulguin utilitzar. Segons Anna Alguera, membre de Tarragona Decideix, "l'Ajuntament ha posat aquests preus amb mala fe, perquè sembla que no vulgui que la consulta pugui arribar a tots els tarragonins".

La Plataforma ha inaugurat la seva nova seu

Tarragona Decideix ja té local de campanya. La inauguració es va fer dissabte amb una festa infantil, que va comptar amb força assistència, tant de famílies com de curiosos. A partir de les dues darreres setmanes abans de la consulta del dia 17, tothom que ho vulgui podrà dirigir-se a aquest espai a tocar de la plaça de la Font per oferir-se com a voluntari, adquirir marxandatge o fer efectiu el seu vot anticipat.

Per saber-ne més:

L'Ajuntament de Tarragona posa pals a la roda a la celebració de la consulta sobre la independència 

 
 
 
 
 
 
A Arenys de Munt erigiran un monument a la independència  
 
 
 

 

 

 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid