Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària anuncia mesures contra l'"abús policial i judicial" que ha patit l'Eudald

Alerta Solidària anuncia que no deixarà sense resposta l’acció policial i a l’abús judicial "inquisistorial" que segons afirma suposa imputar un conegut militant independentista el càrrec d’associació il·lícita.

El mètode utilitzat pels Mossos per detenir l’Eudald, la càrrega ocorreguda ahir al vespre, la detenció del germà menor d’edat, i en especial, la imputació del delicte d’associació il·lícita genera preocupació a Alerta, que assegura que aquest cas ha fet "un salt qualitatiu en l’assetjament polític a la militància més activa de l’Esquerra Independentista".

25/08/2010 15:02 Drets i Llibertats
És per això, que Alerta Solidària ja pensa en accions de denúncia contra un abús que considera desproporcionat i en previsió de que no hagi quedat del tot tancada l’operació policial "o la ridícula investigació judicial", sentencia.
 
Alerta recorda que l’indici que ha provocat la citada investigació és la presència de l’Eudald en més d’una mobilització i que, en concret en una marxa, ell duia un megàfon.

A un quart de dotze del matí sortia dels jutjats, enmig d’aplaudiments, el militant de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Eudald Calvo. El jutjat d’instrucció núm. 4 de Mataró ha prés declaració i remet ara tot l’expedient al jutjat instructor de Cerdanyola. Calvo ha agraït totes les mostres de suport i assegura que seguirà endavant amb el seu compromís amb la llibertat nacional i social dels Països Catalans.

Els càrrecs anunciats ahir pels Mossos d’Esquadra han estat ratificats destacant el delicte d’associació il·lícita, càrrec que pot comportar de 6 a 12 anys de presó. La investigació tindria relació amb la participació de l’Eudald en les mobilitzacions per aturar el pla de privatització de l’ensenyament superior, conegut com pla Bolonya i, també, amb una acció que acabà amb la detenció de l’Eudald en protestar per l’elevat preu del transport públic a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra.

 
 
{youtube}icHo-nCduzY{/youtube}
 
Per saber-ne més:
 
 

CAJEI i MDT condemnen la detenció d'Eudald Calvo

La CUP se solidaritza amb Eudald Calvo i anima a acudir a les concentracions de protesta

En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament

 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid