Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La meitat del jovent tarda més d'un any a trobar la primera feina

Quatre de cada deu universitaris/àries triguen més d'un any a trobar feina, cosa que demostra, per la Intersindical-CSC, fins a quin punt la dificultat per entrar al món laboral és un problema estructural del conjunt del jovent, només parcialment condicionat pel seu nivell formatiu. 

La setmana passada, l'Instituto Nacional de Estadística (INE) espanyol va publicar una enquesta sobre la incorporació del jovent al mercat de treball, la qual va posar de manifest novament la dificultat que té la gent jove per tal trobar una feina, després d'acabar els estudis.

27/07/2010 14:33 Laboral

Segons les dades que es van donar a conèixer, en pràcticament la meitat dels casos, el termini superava l'any de recerca. I, de fet, un cop firmat un contracte, en la majoria dels casos aquest era temporal.

Una vegada més, es constata que, mentre les dificultats són similars entre la gent que acaba els estudis entre la primària i el batxillerat, aquestes es redueixen per als i les que han optat per realitzar cursos de formació professional i encara més per a les persones amb títol universitari. No es pot, doncs, deixar en mans de la formació la solució per reduir l'atur juvenil, sinó que cal actuar en el món laboral.

Més enllà de les dificultats pròpies del moment econòmic, cal buscar les causes de les dificultats per entrar al món laboral en les deficiències dels mecanismes d'intermediació. Així, una altra dada interessant de l'estudi de l'INE és la fórmula gràcies a la quals els i les joves van poder accedir a la seva primera feina en acabar els estudis. Tal i com es pot observar, els serveis públics d'ocupació només són útils per un 3,19% dels nois i per un 4,98% de les noies; els centres educatius només troben treball per al 6,54% dels nois i el 7,13% de les noies; i les pràctiques a les empreses només permeten incorporar un 2,72% dels nois i un 3,16% de les noies. Les fórmules informals, com els contactes, o la pròpia iniciativa de la persona són les maneres més útils de trobar feina.

Segons la Intersindical, cal una reformulació profunda dels serveis públics de recerca de feina, dotant-los de més recursos i noves eines, per tal de poder fer un seguiment més actiu i personalitzat del procés d'intermediació, acostant-lo als territoris i als centres educatius. Per contra, la reforma laboral tal com està plantejada permetrà un major pes de les ETT i de les agències privades de col·locació i, per tant, majors taxes de precarietat i temporalitat i l'inici d'un procés de privatització dels serveis de recerca de feina que només contribuirà a empitjorar les condicions de treball del jovent i del conjunt de la classe treballadora.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid