Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entitats sobiranistes
Més de 100 candidatures es presenten a les eleccions del Secretariat Nacional de l’Assemblea
05/05/2024 Política

La Junta Electoral ha ratificat 106 candidatures que opten a ser membres del Secretariat Nacional, l’òrgan de govern executiu que regeix, administra i representa l’Assemblea Nacional Catalana, a les eleccions que se celebraran telemàticament del 14 al 18 de maig. Són 21 candidatures més que a les eleccions de 2022.

A les eleccions s’escullen un total de 77 secretaris nacionals, que exerceixen les seves funcions i responsabilitats de forma col·legiada: 57 pel bloc territorial, 13 pel bloc nacional, 5 pel bloc sectorial i 2 pel bloc jove. En aquestes eleccions es presenten 28 candidats i candidates pel bloc nacional, 9 pel sectorial i 3 pel jove. Pel que fa al bloc territorial, les diferents regions sumen un total de 66 candidatures

La presidenta, Dolors Feliu, ha celebrat el notable increment en la presentació de candidatures a les eleccions del Secretariat i ha agraït la feina que s’ha fet durant aquest darrer mandat:
“Que es presenti molta gent al Secretariat hem d’interpretar-ho com un signe de vitalitat, una revifada de l’Assemblea. Si et mous, es generen debats i això fa que la gent senti que l’entitat és viva, que pot aportar-hi. Només així tindrem un independentisme ben viu”.

Del 4 al 13 de maig se celebraran els actes de presentació de les candidates i candidats. Per donar-se a conèixer podran respondre preguntes que els socis formularan a través de l’espai web habilitat per l’Assemblea, o públicament de manera presencial o telemàtica, en els acte centrals de cada regió, o en els actes dels blocs sectorial, jove i nacional.

Les votacions per elegir els membres del Secretariat Nacional es duran a terme per procés electrònic del 14 al 18 de maig. Aquesta votació electrònica també es podrà fer de manera presencial a les seus habilitades com a seus electorals el dissabte 18 de maig de les 10 hores a les 14 hores, tenint en compte que es tractarà d’una assistència per votar de manera electrònica, no amb papereta.

El nou Secretariat Nacional es ratificarà i presentarà públicament en el Ple constituent que tindrà lloc el 25 de maig de 2024 a Vilafranca del Penedès. En aquest primer plenari s’escolliran els quatre càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, tresoreria i secretaria, que hauran d’obtenir el suport de 2/3 parts dels secretaris nacionals.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid