Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP per la construcció nacional dels Països Catalans

Aposta per reforçar la seu de Lleida de TV3 perquè cobreixi el territori de la Franja i que la Generalitat faciliti que es puguin tirar endavant iniciatives culturals i per la llengua de les entitats de la Franja que treballen en aquest sentit

09/05/2024 Política

La CUP ha estat a Fraga, Franja de Ponent, per fer una crida a aturar l’extrema dreta i per defensar la llengua i cultura catalanes i la construcció nacional dels Països Catalans.

L’extrema dreta està avançant posicions en el conjunt dels Països Catalans, a la Catalunya Nord, a les Illes, al País Valencià i també a la Franja, governada des de l’Aragó per una coalició del PP i Vox, que estan duent a terme una ofensiva contra el català a la Franja.  Per això els anticapitalistes interpel·len a la ciutadania per fer un vot per la CUP aquest diumenge. En aquest sentit Bernat Lavaquiol, cap de llista de la CUP-Defensem la Terra per la demarcació de Lleida ha manifestat que “hem de potenciar la llengua catalana, també a la Franja de Ponent on el català està patint però també al conjunt dels Països Catalans. Per això fa falta potenciar totes aquelles iniciatives que sorgeixen per defensar la llengua. L’aposta ferma i decidida pels Països Catalans és la millor garantia per lluitar contra l’extrema dreta i en aquest moment les eleccions del 12 de maig són importants en clau antifeixista i en clau de construcció nacional. A la demarcació de Lleida cal decidir si hi entra Vox o la CUP”.

La CUP aposta per reforçar la seu de Lleida de TV3 perquè cobreixi el territori de la Franja  i que la Generalitat faciliti que es puguin tirar endavant iniciatives culturals i per la llengua de les entitats de la Franja que treballen en aquest sentit

Per la seva banda, Josep Mesalles, militant de l’esquerra independentista de Fraga, “necessitem que els nostres fills i filles puguin rebre una educació bàsica en català i que es deixi d’imposar una educació on la llengua de la població no hi té cabuda. Per aquesta raó és molt important que l’Esquerra Independentista sigui forta també al Parlament de Catalunya, per poder establir llaços i recolzaments mtus entre el Principat i la Franja de Ponent.

Carles Riera, actual diputat de la CUP al Parlament i membre de la Mesa ha exposat que cal fer apostes valentes per defensar la llengua també a la Franja davant l’auge de l’extrema dreta i ha plantejat que defensar els PPCC és una de les estratègies fonamentals de la lluita antifeixista en aquests moments:  “òbviament les institucions d'Aragó no només no estan a favor d’aquesta tasca sinó que fan la tasca contrària. Per aquesta raó és important que la societat civil i les institucions catalanes es comprometin solidàriament amb les entitats i persones que fomenten el català, per fer avançar la nostra llengua i la nostra cultura. El compromís de la CUP és el de fomentar la llengua i la cultura, la defensa del territori a la Franja. Si la CUP és forta a Catalunya és una garantia de compromís i d’acció ferma i decidida per defensar i decidir els PPCC


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid