Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nyclears
Ascó I notifica una nova aturada no programada per falta d'aigua en un dels generadors
24/05/2024 Territori
La central nuclear d’Ascó ha dut a terme aquest dijous al matí el seu simulacre anual dins del pla d’emergència interior de la instal·lació. Ha estat un exercici en el qual s’han simulat els efectes a les dues unitats d’un terratrèmol que hauria portat la declaració de la categoria 4 del pla i de les actuacions descrites en els procediments. En l’exercici també s’han simulat emissions radiològiques a l’exterior i la pèrdua interna de comunicacions, i ha estat dirigit des del Centre Alternatiu de Gestió d’Emergències (CAGE), una instal·lació incorporada a la central en el context de les millores introduïdes al parc nuclear estatal arran de l’accident de Fukushima Daiichi (Japó).

D’altra banda, la central nuclear Ascó I ha notificat una nova parada no programada de la unitat per a la intervenció en la vàlvula de control d’aigua d’alimentació principal, que correspon al generador de vapor C. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha assegurat que la incidència no ha tingut cap impacte en la seguretat de la instal·lació, les persones ni el medi ambient. Tots els sistemes de seguretat han actuat segons el seu disseny i la planta es troba en una situació “estable”, segons han informat des del CSN en un comunicat. A principis d’abril, ja s’hi va produir una aturada similar. Aquest succés es classifica amb el nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Segons el CSN, el titular de la central nuclear d’Ascó I ha pres la decisió d’aturar la planta després d’observar oscil·lacions en la velocitat de les dues turbos bombes d’aigua d’alimentació principal (TBBAA). derivades d’una alta pressió en la seva descàrrega i després de verificar que no es corregia amb la potència més baixa (70%).

Un cop analitzada la situació, els seus responsables han decidit reduir la potència de la central per fer una parada ordenada i resoldre el problema. Durant les comprovacions, es van identificar que la posició “real” de la vàlvula afectada no s’ajustava a la requerida, per la qual cosa, “dedueixen que l’actuador de la vàlvula no estava en la posició original i que s’hauria desplaçat des de l’última comprovació”.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid