Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Salvem l'empordà dona suport als afectats i es persona com a acusació particular contra els agents de la Guàrdia Civil

El passat 6 de desembre, en el marc d’unes mobilitzacions a tot el territori català per reclamar una transició energètica justa i protestar per la imposició de macro centrals de renovables arreu del país, una parella d’agents de la Guàrdia Civil que anaven de paisà, van forçar el pas envestint alguns manifestants i posant-los en risc.

07/04/2024 Drets i Llibertats

La IAEDEN – Salvem l’Empordà s'han personat com a acusació particular contra els agents de la Guàrdia Civil que van envestir als manifestants. "Se’ns va vulnerar el dret a la manifestació i es va posar en risc els assistents a la mobilització", afirma l'entitat ecologista.

El passat 6 de desembre, en el marc d’unes mobilitzacions a tot el territori català per reclamar una transició energètica justa i protestar per la imposició de macro centrals de renovables arreu del país, la IAEDEN – Salvem l’Empordà i altres entitats de defensa del territori vam convocar uns talls de carretera intermitents al municipi de Sant Climent de Sescebes. Durant un d’aquests talls, una parella d’agents de la Guàrdia Civil que anaven de paisà, van forçar el pas envestint alguns manifestants i posant-los en risc. Un cop passat el tall de manifestants, els Mossos d’Esquadra els van aturar i, uns minuts més tard, van acabar-los desobeint per marxar del lloc dels fets fent cas omís de les ordres dels agents dels Mossos d’Esquadra.

L'entitat considera que, havent demanat tots els permisos i fet cas a les determinacions de Trànsit per assegurar que el tall fos legal i segur, se’ns va vulnerar el dret a la manifestació i es va posar risc a tots els assistents que van voler participar de la mobilització.

És per aquest motiu que aquest dissabte s'ha donat suport a les persones citades a declarar que van ser envestides, i anuncia que s'ha personat com a acusació particular en la causa oberta als jutjats, contra els agents que van posar en risc la  integritat física dels manifestants. Perquè considera que aquesta agressió al dret a la manifestació no pot quedar impune.

Pel que fa a les declaracions, els agents del a Guàrdia Civil han negat la versió dels fets, sobretot del moment quan es va produir l’envestida als manifestants. Tant els afectats com els testimonis, entre ells els Mossos d’Esquadra, han coincidit en aquesta part, i ara resten a l’espera per a novetats en el procediment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid