Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
La CUP de les comarques nord-orientals reclama més inversió en sanitat per garantir la qualitat del serveis i l'atenció en català

En una roda de premsa a la ubicació del futur nou Trueta, el cap de llista de la CUP a la demarcació, Dani Cornellà, ha celebrat els avenços fets pel nou govern municipal de Girona, però ha cridat a accelerar la construcció del nou hospital “una projecte absolutament prioritari per les comarques nord-orientals"

11/04/2024 Salut

La CUP ha participat i donat suport a les mobilitzacions i reivindicacions d'aquests darrers anys dels treballadors sanitaris. Aquest diumenge, Anna Alcalà, candidata de la CUP-Defensem la Terra a comarques gironines, va participar de la mobilització a Barcelona on treballadors sanitaris i usuaris de la sanitat van reclamar més recursos per a la sanitat pública, desprivatització dels serveis externalitats i millores de les condicions laborals per evitar la seva marxa.

Avui, en una roda de premsa a la ubicació on s’ha de construir el futur Trueta, Anna Alcalà ha dit: "la conselleria no es cansa de treure pit dels convenis laborals signats, que no reverteixen les retallades i les millores no són per totes les categories, alhora que està retallant pressupost als hospitals assegurant que no tenen prou diners per aplicar els convenis", també ha afegit que aquestes noves retallades en personal afecten directament la qualitat i atenció als usuaris de la sanitat pública.

El candidat, Dani Cornellà, ha lamentat la deixadesa dels diferents governs de la Generalitat en la sanitat pública i les creixents transferències de diners públics cap a la sanitat privada, amb un clar objectiu de desprestigiar el servei públic i de mica en mica anar-lo privatitzant. Un exemple clar el veiem en el nou hospital Trueta, una necessitat de les comarques, que fa més d'una dècada que se'n parla, però ha costat molt que avanci el projecte. Finalment, el nou govern de Girona ha fet la feina, aprovant una modificació inicial del PGOU aquest mes de febrer, amb la trista abstenció del PSC, per tenir en poc temps tota la documentació per poder cedir els terrenys.

Dani Cornellà, també ha lamentat la falta de professionals al Centre d'Atenció Primària, la poca inversió en nous CAP a diferents poblacions, i la necessitat que els usuaris puguin rebre sempre l'atenció mèdica en català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid