Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sahara Occidental
Toledo acollirà els dies 1 i 2 de desembre la 47a Conferència Europea per donar suport al poble saharaui
26/11/2023 Internacional

Toledo acollirà la 47a edició de la Conferència Europea de Suport i Solidaritat amb el poble saharaui, coneguda com EUCOCO, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre de 2023. Aquest esdeveniment, considerat una de les reunions més destacades a tot el món en solidaritat amb el Sàhara Occidental, s'ha mantingut ininterromput des del 1975, any en què va començar el conflicte, i cada any té lloc en una ciutat diferent.

EUCOCO reunirà delegats de tota Europa i també d’altres països de fora del continent europeu. Des de l’organització, destaquen que aquest esdeveniment s’ha convertit en l’esdeveniment anual més important del Moviment Europeu de Solidaritat amb el poble saharaui. L’esdeveniment atrau membres de la República Democràtica Àrab Saharaui (SADR), representants d’institucions i partits europeus, acadèmics, juristes i una gran comunitat de moviments solidaris.

Aquesta reunió, celebrada l'any passat a Berlín, representa una valuosa oportunitat per avaluar la situació actual i elaborar un pla de treball a curt i mig termini en diverses àrees. Per fer-ho, se celebraran quatre tallers, cadascun centrat en les principals línies d’acció de la Front POLISARIO i la República Saharaui:

 • Consolidació de l'Estat saharaui: Aquest taller se centra en els esforços necessaris per reforçar el SADR i les seves institucions. Disposarà de la participació de les màximes autoritats polítiques i representants d’organitzacions amistoses amb l’objectiu de promoure accions que reforcin les institucions sahrauí i consolidin la seva presència internacional.
 • Drets humans: Els experts en dret internacional i activistes s’uniran per avaluar la situació pèssima del poble saharaui a les zones ocupades i acordaran un pla de denúncia internacional dirigit a posar de manifest la situació dels presos polítics empresonats pel règim d’ocupació.
 • Informació i política: Aquest taller se centrarà en conscienciar internacionalment sobre la lluita del poble saharaui. El seu objectiu principal és promoure la solidaritat internacional amb el poble saharaui, destacant la importància de la causa saharaui a l'escenari mundial.
 • Recursos naturals: s’abordarà la batalla legal contra l’explotació dels recursos naturals a la regió, destacant les accions importants del Front POLISARI abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea posi fi a la saqueig dels recursos naturals del poble saharaui pel Marroc.
Valora
Rànquings
 1. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
 2. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
 3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
 4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
 5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
 6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
 7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
 8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
 9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
 10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid