Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Sostre Cívic i el Sindicat de Llogateres s'uneixen pel dret a l'habitatge

Les bases socials de les dues entitats s’uneixen per consolidar la lluita per l’accés a un habitatge digne. Dijous 28 de setembre presentaran l’acord en un acte a l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona i debatre al voltant de les sinergies entre moviment pel dret a l’habitatge i cooperativisme

19/09/2023

Sostre Cívic i el Sindicat de Llogateres s'uneixen en el seu objectiu comú de defensar el dret a l'habitatge. El seu acord històric consolida la lluita per un habitatges digne i assequibles per a tothom a Catalunya, sent aquest el primer acord formal entre una entitat del moviment pel dret a l'habitatge i una cooperativa d'habitatges en cessió d'ús. L'acord es concreta mitjançant un conveni que regula la col·laboració entre ambdues entitats per assegurar aquest dret fonamental.

A través d'aquest acord, els socis de Sostre Cívic es converteixen en afiliats-col·laboradors del Sindicat de Llogateres, amb avantatges que inclouen assessorament legal gratuït i quotes reduïdes per als afiliats. Al mateix temps, el Sindicat de Llogateres es converteix en sòcia col·laboradora de la cooperativa, i els seus afiliats tenen preferència en la inscripció als projectes d'habitatge cooperatiu de Sostre Cívic.

Les dues organitzacions es comprometen a compartir informació entre les seves bases socials i a explorar la possibilitat de cooperativitzar edificis d'arrendataris en lluita, seguint el principi de compra preferent d’immobles de lloguer privat per part de persones llogateres organitzades. Això ja s'ha fet amb èxit a països com Suècia i Dinamarca, i ha significat un augmentant significatiu del nombre total d'habitatges cooperatius en el mercat total d'habitatges.

El conveni també estableix el dret del Sindicat a participar activament en les activitats de Sostre Cívic, contribuir econòmicament a la seva sostenibilitat i influir en els seus òrgans de govern. D'altra banda, Sostre Cívic promourà l'afiliació de ple dret dels seus membres al Sindicat.

Presentació del conveni i debat sobre les potencialitats de moviment cooperativista d'habitatge

Per presentar els principis de l’acord i debatre les oportunitats del moviment cooperativista d'habitatge, les dues entitats realitzaran un acte conjunt el dijous 28 de setembre a les 19h a l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona (Reina Amàlia, 38). En aquest acte, els representants de Sostre Cívic i del Sindicat de Llogateres explicaran l'acord, i Lorenzo Vidal, investigador en polítiques públiques de la UNED i expert en cooperativisme d’habitatge, introduirà el debat sobre els models de cooperativisme i les sinergies amb els moviments socials.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid