Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme Massiu
La Plataforma contra els megacreuers insta el Govern a situar-se a l’avantguarda en la gestió del turisme de creuers
22/08/2023 Territori

El GOB Mallorca ha exigit  a l Govern a facilitar la participació ciutadana en la presa de decisions i a aplicar mesures valentes en favor de la qualitat de vida dels residents i de l’experiència dels visitants, protegint els ecosistemes naturals i protegint també la salut de les persones

Apunta que aquests dies estam sent testimonis de com els excessos continuen degradant els espais naturals de Mallorca (amb el cas paradigmàtic d’Es Caló des Moro, però també a altres indrets), així com es repeteix la saturació a carreteres, pobles (com Sóller, fa només uns dies) i també a Palma.

L'entitat remarca que, pel que fa al turisme de creuers, de gener a juliol d’enguany han arribat a Palma fins a 75 creuers de més de 5.000 passatgers, un 14% del total de creuers d’aquests primers set mesos de l’any. Un nombre i proporció molt superior al mateix període de 2019, quan arribaren al port de Palma 45 creuers d’aquesta capacitat. En aquest sentit, des de la Plataforma contra els Megacreuers es eitera que l’acord signat entre les navilieres i el Govern és del tot insuficient. Això no obstant, sí que ha estat una primera passa per posar damunt la taula la necessitat de limitar i regular el turisme a Mallorca. Aquest és un camí pel qual s’ha de continuar avançant, com així ho demostren les polítiques de les principals ciutats europees com Venècia o, més recentment, Amsterdam, que van en aquesta mateixa línia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid