Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalunya Nord
La 55a UCE commemorà els 50 anys de la mort de Pau Casals

L'edició d'enguany tindrà lloc entre el 17 i el 23 d'agost. El programa inclou debats sobre el català a l'escola, el Catalangate... i, per primer cop, es lliuraran dos premis de recerca.

 

 

05/08/2023 Educació

Té com a fil conductor La particularitat i la democràcia en temps de globalització, i tornarà a acollir cursos i activitats que abracen nombrosos àmbits. Es tracta de temes que van des del canvi climàtic a la política, passant per la cultura, el pensament i la història.

Es pretén reunir cinc presidents de la Generalitat de Catalunya en un acte per commemorar els 50 anys de la mort del músic i compositor Pau Casals. L'organització assegura que hi assistiran Pere Aragonès, Quim Torra, Carles Puigdemont, José Montilla i Jordi Pujol, en un acte d'homenatge que es farà el 21 d'agost, però veuerem si el president Puigdemont podrà ser-hi.

Per part del Govern, a banda del president Aragonès, assistiran a l'UCE la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el conseller de Salut, Manel Balcells, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i la consellera d'Educació, Anna Simó.

Balcells participarà en la inauguració, on el president d'ERC, Oriol Junqueras, impartirà la lliçó L'exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas. Nadal, al seu torn, prendrà part en un debat sobre La universitat i la Unió Europea. També destaca una conferència sobre el Catalangate i la "persecució política", on participarà la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, farà participarà en la inauguració, on el president d'ERC, Oriol Junqueras, impartirà la lliçó L'exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas. Nadal, al seu torn, prendrà part en un debat sobre La universitat i la Unió Europea. També destaca una conferència sobre el Catalangate i la "persecució política", on participarà la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu.

El programa d'actes i commemoracions d'aquest 2023 també inclou, entre altres, la conferència 'Pompeu Fabra i la unitat de la llengua', coincidint amb els 75 anys de la mort del filòleg; un acte on assistirà la presidenta del Parlament, Anna Erra (19 d'agost al migdia). El diputat al Parlament de Grenlàndia, Pele Broberg, es desplaçarà a Prada de Conflent per parlar sobre 'El cas grenlandès i l'estatalitat danesa' (19 d'agost a la tarda). L'endemà al migdia, la presidenta de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, participarà en un debat sobre els 50 anys del manifest de Prada: 'El català, llengua d'expressió científica'. I a la tarda, els alcaldes d'Elna, de Berga, de Manacor i d'Alcoi parlaran sobre 'Municipi i construcció de país'.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid