Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Valencià
Els mitjans de naturalesa pública al País Valencià acostumen a emprar més el valencià en les notícies que els privats

Segon l'informe «Ús de les llengües en els mitjans de comunicació al Pase Valencià, 2023», elaborat per l’empresa d’estudis d’opinió i mercat Investratègia i encarregat per Presidència de la Generalitat Valenciana, explica de manera exhaustiva en 82 pàgines l’estat del valencià en els mitjans de comunicació, del qual el Diari la Veu del Valencià se n'ha fet ressò

28/06/2023 Comunicació

Un dels apartats que tracta és l’ús de la llengua en les versions tradicionals. Els qui han fet l’informe evidencien, com cal esperar, que en els mitjans de comunicació tradicionals el castellà predomina, «especialment en la publicitat, tant la del suport com la dels clients», i constaten la curiositat que el valencià «registra els millors indicadors de penetració en les notícies i els programes, reportatges i entrevistes», amb xifres del 22,9% i del 26,8% dels continguts, tot i que «molt lluny encara dels percentatges que acumula el castellà».

Pel que fa a les notícies, el valencià té més presència a la televisió, amb un contundent 58,3%, tot i que la mitjana de notícies elaborades en valencià si es tenen en compte la resta de suports mediàtics és d’un ínfim 22,9%, tal com s’observa al gràfic elaborat pel mateix estudi.

L’informe també d’eixa clar que els mitjans de naturalesa pública acostumen a emprar més el valencià en les notícies que els privats: un 56,11% davant un 15,43%. I «en refència als programes, reportatges o entrevistes, 44,8% de les televisions els produeixen en valencià, percentatge que no pot contrarestar el 24% de les ràdios i el 19,1% de les publicacions efectuades als periòdics, relegant l’indicador global a un 26,8% del conjunt de la programació dels mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid