Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2023
Jordi Gasulla i Sílvia Pagès encapçalaran la llista de la CUP Olot

L’assemblea oberta de la CUP ha escollit les 10 primeres persones de la llista electoral després d’un procés obert a tota la població

19/03/2023 Lema
La formació assembleària ha reivindicat el caràcter col·lectiu del seu projecte, fugint de personalismes i donant importància a l’equip i els grups de treball. Actualment, es troba immersa en la redacció del programa, a través de jornades programàtiques i de trobades amb professionals i activistes de diversos sectors.

Els de la CUP són els últims caps de llista que s’han escollit per a les properes eleccions municipals a Olot. S’han escollit a través d’un procés obert a tota la població en el qual la gent va proposar desenes de persones que els agradaria veure a la seva llista.

Aquesta és la tercera vegada que la formació anticapitalista es presenta a les eleccions municipals d’Olot. Ja ho van fer el 2015, quan van entrar amb 3 regidors, i el 2019, en les quals van augmentar de vots però van perdre un representant, arran de l’alta participació. Un dels seus objectius és millorar aquests resultats.

La candidatura serà encapçalada per dues persones molt implicades en el teixit associatiu de la comarca. El primer lloc l’ocuparà Jordi Gasulla Flavià, mestre d’educació primària i actualment regidor de la CUP arran del relleu de l’anterior portaveu, Lluís Riera Callís. Gasulla ha estat els últims 8 anys participant, entre altres, al moviment en defensa de l’habitatge.

El segon lloc l’ocuparà Sílvia Pagès Serarols, arquitecta especialitzada en arquitectura feminista i processos participatius en l’àmbit urbà i professora de secundària. Pagès ha participat en el moviment feminista de la comarca (va ser fundadora de la Dalla Feminista), així com en l’acompanyament de menors no acompanyats a través de la Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa. Va ser regidora a Sant Joan les Fonts entre el 2015 i el 2019. Anteriorment també havia format part de l’associació cultural la Greda.

Entre els cinc primers llocs, els segueixen Dani Dorca Clarà, tècnic en emergències sanitàries i impulsor de Tècnics en Lluita (moviment per un servei d’ambulàncies públic de qualitat), Bruna Cañada Roca, politòloga especialitzada en cooperació internacional i acció comunitària i el doctor Guillem Picart Solà, actual cap de cirurgia de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.

Finalment, la CUP ha escollit Toia Codina Güell, excoordinadora territorial de l’ANC Olot, Mari Drammeh Drammeh, activista del moviment antiracista i fundador de Sàgoe, Raquel Vilar López, advocada especialitzada en violències masclistes i Dret Laboral, Marta Crosas Soler, estudiant de veterinària i actual portaveu nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Biel Mossoll Clos, enginyer de disseny industrial i educador social, actualment tècnic d’educació de l’Ajuntament d’Olot i tutor del PTT.
Les 10 primeres persones de la llista de la CUP Olot

1. Jordi Gasulla i Flavià. 34 anys.
Mestre d’educació primària en una escola pública. Ha estat educador en el lleure en diversos esplais i casals de la ciutat. Ha participat en moviments socials com la PAH, les consultes sobre la independència, la Garrotxa amb el Sàhara, Stop Racisme Lloguers, Olot Sense Correbous, la Greda, el SEPC, Maulets, el 15M i altres.

2. Sílvia Pagès Serarols. 35 anys.
Arquitecta especialista en urbanisme feminista i processos participatius, i professora de secundària. Ha participat a la Greda, Ateneu Popular 217, La Dalla, Garrotxa Eko, Combat de Corrandes de Montagut, Xarxa Autònoma de la Garrotxa, Coordinadora 8M, Ateneu Popular Mala Petja i Grup de Suport Els 9 d'Olot. Afiliada a la CNT i membre de la Xarxa Internacional per la Democràcia Comunal.

3. Daniel Dorca Clarà. 42 anys.
Tècnic en emergències sanitàries. Membre del Pim Pam Pum Foc i de Marrinxos Penya Carnavalesca. Membre fundador de Tècnics en Lluita. Va participar activament en la defensa dels col·legis electorals l’1 d’octubre i posteriorment al CDR. Participa activament en la defensa del dret a la salut 100% pública.

4. Bruna Cañada Roca. 24 anys.
Politòloga. Màster en cooperació internacional i acció comunitària. Actualment es dedica a la investigació activista per la justícia climàtica, econòmica i social. Monitora voluntària al Centre Excursionista d’Olot i balladora dels cavallets de la faràndula olotina.

5. Guillem Picart Solà. 38 anys.
Llicenciat en medicina. Doctor especialista en cirugia general i digestiva. Cap de servei de cirurgia general de Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Pare de 2 infants. Implicat en diferents moviments socials de la comarca. Membre de la Greda, Ateneu Popular entre altres.

6. Toia Codina Güell. 66 anys.
Mestra d'educació musical i Escola d'Adults, acabada de jubilar. A finals dels anys 70 va ser activista del Moviment Estudiantil, de l'Assemblea de Catalunya i la Marxa de la Llibertat. Va ser membre d’Alternativa per la Garrotxa i coordinadora territorial de l’ANC Olot. També ha sigut cap d’escoltes, monitora del casal d'estiu de Sant Roc, membre d’associacions de famílies d’alumnes i moviments veïnals. També ha passat per grups de música.

7. Mari Drammeh Drammeh. 31 anys.
Tècnic informàtic i integrador social. Actualment, exerceix com a tècnic d'acció comunitària a la Fundació Cepaim i com a integrador social al Servei de Primera Acollida i Atenció Integral (SPAAI) Mas Teixidor de Maià de Montcal. Ha participat en entitats i moviments socials relacionats amb difondre la cultura africana, lluitar pel dret a l'habitatge, combatre el racisme, promoure la representativitat dels col·lectius racialitzats i fomentar l'educació.

8. Raquel Vilar López. 47 anys
Advocada especialitzada en violències masclistes i Dret Laboral. Als anys 90 va participar de la creació de l'assemblea de Maulets de la Garrotxa i més recentment en l’associació feminista la Dalla. Sempre ha estat implicada a l'EI i en diferents moviments socials de la comarca. Actualment està afiliada a la CNT on hi fa assessorament laboral. També és advocada de l'organització antirrepressiva Alerta Solidaria. Mare de dos fills.

9. Marta Crosas. 22 anys.
Estudiant de veterinària. Membre del Centre Excursionista d'Olot (CEO) des dels 6 anys. N’ha estat monitora, així com dels casals públics Estiu Riu d'Olot. Membre de l'associació Aoapix. Durant el 2017 va col·laborar amb el SEPC Garrotxa els moments entorn a l’1 d’Octubre. Actualment és portaveu nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Té ganes tornar a la Garrotxa i implicar-se més localment quan acabi la carrera.

10. Biel Mossoll. 26 anys.
Educador social i enginyer de disseny industrial. Acabant el màster de formació de professorat. Tècnic d'educació de l'Ajuntament d'Olot i tutor del PTT Garrotxa. Ex monitor i director de la secció de Mainada del CEO i ex-militant del moviment estudiantil universitari. Militant de la CUP Olot els darrers quatre anys, principalment treballant al GdT d'Educació i a la Comissió Institucional.

En les properes setmanes, la CUP farà públiques la resta de persones de la llista electoral, així com el programa electoral.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid