Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifest en suport a les joves independentistes detingudes per l'estat espanyol

ENSUPORT ALES JOVES INDEPENDENTISTES DETINGUDES PER L'ESTAT ESPANYOL

 

La tarda d'ahir dimecres 8 de febrer la Policia Nacional espanyola, desplaçada des de Madrid, va detenir a 6 joves de l'Esquerra Independentista, militants de les organitzacions ARRAN i SEPC de les comarques de l'Urgell i del Pla d'Urgell, en una nova operació judicial i policial de criminalització del jovent organitzat.

Unes detencions que es van fer sense previ avís ni notificació, dutes a terme per agents encaputxats, enmig del carrer i sense cap explicació. Després de passar tota la nit a la Comissaria Provincial de Lleida, lesjoves han passat a disposició judicial, on se'ls ha comunicat la llarga llista de delictes que se'ls imputen: pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt.

Considerem aquest un nou cas de repressió política de l'Estat espanyol contra el jovent organitzat i combatiu que, amb accions pròpies d'un estat feixista, persegueix, silencia, criminalitza i pretén atemorir al moviment popular que lluita pels nostres drets i llibertats democràtiques.

No és casual que les 6 detingudes fa un any fossin seguides i investigades pel mateix cos policial, ni que abans que les detingudes o les seues advocades tinguessin cap notícia de les raons d'aquestes detencions, el mitjà ABC hagués filtrat informació sobre aquesta operació repressiva.

Tenim clar que amb operacions repressives com aquesta, l'Estat pretén generar un clima de por i desmobilització entre el nostre jovent i el moviment popular, amb l'objectiu d'alliçonar i criminalitzar totes les persones que seguim organitzades contra aquest sistema que ens condemna a la misèria. Continuarem lluitant dia rere dia des de les nostres entitats organitzacionsper a una vida més digna. Davant la repressió, ens trobaran unides i dempeus!

La ràtzia repressiva de l'Estat ha arribat a Ponent i per això les entitats i organitzacions sotasignants ens solidaritzem amb les joves detingudes i les seves famílies i donem suport a totes lesmobilitzacions previstes pels propers dies al territori perdenunciar aquesta greu situació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid