Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La CUP reivindica que l’Institut Xifa de Girona no tanqui les línies d’ESO

També qüestiona la despesa de diner públic a centres privats i concertats

28/02/2023 Educació

El Departament d'Educació va decidir convertir de forma unilateral l'institut Narcís Xifra de Girona en un centre "d'excel·lència" i un "referent" en la formació professional a partir del curs 23/24. Per engegar aquest camí, el departament ha anunciat que s'eliminaran les dues línies de 1r d'ESO existents.

Segons la CUP, la decisió s’ha pres sense el consens necessari entre l’administració, les famílies i les associacions. Situació que ha provocat la preocupació de molts veïns i veïnes dels barris afectats. Al mateix temps, la formació d’esquerres qüestiona els diners públics que es destinen als centres privats i concertats alhora que tanquen línies d’ESO públiques, les quals estan infrafinançades. També són crítics amb la conversió dels centres educatius concertats, ja que  quan passen a ser públics l’edifici continua estant en mans privades. Fet que implica el pagament del lloguer per part de la Generalitat.

Proposen que s’engegui un procés d’escolta i acompanyament amb tots els agents implicats per trobar la millor solució a un institut públic, el Xifra, que representa un centre cohesionador i generador d'oportunitats per la gent de la zona, i així evitar el tancament de les línies d’ESO.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid