Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8-M
La CGT de Catalunya fa el preavís de la vaga general feminista
09/02/2023 Drets i Llibertats

La CGT ha Convocat vaga general de 24 h, a tota Catalunya, a tots els sectors i crida a participar tant a dones com a homes. Davant la bretxa salarial de gènere, la pèrdua de poder adquisitiu que ha impactat especialment sobre les dones, i davant de l'increment de la violència sexual i l'assetjament als centres de treball, considera que li sobren els motius per a convocar aquesta vaga.

El Comitè confederal de la CGT de Catalunya, el tercer sindicat de Catalunya en afiliació i el primer en realització de vagues, que mobilitza el 87% de vaguistes a Catalunya, ha presentat el preavís de vaga aquest 8 de febrer a les 11:30, a Foment del Treball, la vaga general feminista de 24 hores el dia 8 de març a tota Catalunya. Aquesta decisió ve reforçada del passat 28 de gener, durant el XII Congrés de la CGT de Catalunya.

Com d'altres anys, es tracta d'una vaga general feminista que situa en un primer pla les reivindicacions en contra de l'explotació patriarcal que milions de dones i gèneres dissidents patim pel simple fet de ser-ho. És també una vaga general perquè el patriarcat actualment existeix en un sistema capitalista, al qual nodreix i alimenta. La convocatòria cridarà a la vaga al conjunt de les treballadores i treballadors de Catalunya, si bé el protagonisme radicarà en les qui ho patim en primera persona, com a forma de lluita contra la invisibilització quotidiana.

La vaga arribarà en un context de pèrdua de drets i de poder adquisitiu de la classe treballadora, on els sectors més feminitzats són els que pateixen doblement i amb major intensitat les seves conseqüències. Són sectors amb una precarietat en augment, deixant palesa la situació d'indefensió de milers de companyes.

La no derogació de la reforma laboral, la llei d'estrangeria, la violència institucional i judicial, la llei de reducció de temporalitat a l'ocupació pública, les privatitzacions, la discriminació, l'atur i acomiadaments, l'impossibilitat de conciliació familiar... són motius més que suficients per convocar vaga general feminista.

Aquesta convocatòria també recull la força dels col·lectius en vaga d'ensenyament i sanitat, sectors molt representatius de treballs feminitzats i essencials.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid