Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jubilació
Milers de persones es manifesten a Perpinyà contra la pujada de l'edat de jubilació

Tres ajuntaments comunistes de Catalunya Nord, Elna, Cabestany i Alenya fins i tot van tancar les seves portes en suport a la mobilització.

31/01/2023 Laboral

La segona jornada de mobilització contra la reforma de les pensions és un nou èxit pel sindicats a Catalunya Nord. "La prova es transforma", s'alegra Jérôme Capdevielle, líder de FO als Pirineus Orientals. Escoles, col·legis, instituts, transport públic, hospitals... molts sectors s'han mobilitzat aquest a tot l'Hexàgon contra la reforma de les pensions. A Perpinyà, 20.000 persones, segons el sindicats han recorregut els carrers de la capital nord-catalana.

La voluntat dels sindicats és de demostrar al govern francès la seva unitat i determinació. Els sindicats que recorden que la gent considera que la reforma és injusta i brutal. Estan convençuts que les negociacions no donaran res, i que el govern només cedirà davant la força del carrer.

Tot i així, Ahir, la seixantena de parlamentaris de la Comissió d'Afers Socials va començar ahir  a treballar sobre els articles del text de llei que preveu un augment de l'edat legal de jubilació dels 62 als 64 anys, i una acceleració de l'ampliació del termini mínim de cotització.

Els diputats tenen fins dimecres a les 8 del vespre per votar les aproximadament 7.000 esmenes presentades, la gran majoria de les quals del grup NUPES.

Els parlamentaris s'arrisquen a no poder tirar endavant.

Els terminis ajustats els imposa efectivament el vector escollit per l'executiu, un projecte de pressupost rectificatiu de la Seguretat social, que limita a cinquanta dies en total els debats al Parlament.

  

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid