Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Melilla
Continuen les protestes i reaccions arreu en contra dels fets de Melilla

Commoció a la Unió Africana pel tracte degradant que han rebut els migrants africans. Compromís, ERC, Junts, la CUP, Más País, BNG i EH Bildu volen que donen explicacions sobre «les vulneracions de drets humans» en l’intent de salt massiu de la tanca de la frontera

28/06/2022 Drets i Llibertats

El president de la Comissió de la Unió Africana (UA), Moussa Faki Mahamat, ha denunciat el “tracte violent i degradant dels migrants africans” per part de les forces de seguretat marroquines i ha demanat que s'investigui la tragèdia.

"Estic profundament commocionat i preocupat pel tracte violent i degradant que han rebut els migrants africans que intentaven travessar una frontera internacional del Marroc a Espanya", va dir Moussa Faki en una declaració publicada al lloc web de la UA, segons fonts d'APS.

"Demano una investigació immediata sobre l'assumpte i recordo a tots els països la seva obligació, en virtut del dret internacional, de tractar tots els migrants amb dignitat i de donar prioritat a la seguretat i als drets humans, abstenint-se alhora d'utilitzar-ne una força excessiva", va afegir.

En aquests tràgics incidents, la xifra de morts és la més alta mai registrada en els nombrosos intents dels immigrants subsaharians per entrar a Melilla i al veí enclavament espanyol de Ceuta, les úniques fronteres terrestres de la Unió Europea amb el continent africà.

Diferents ONG a Espanya i en altres llocs han exigit que es dugui a terme una investigació independent sobre aquesta "tragèdia".

La República Sahrauí ha qualificat la brutalitat marroquina amb els africans com a crim contra la humanitat i ha cridat a l'ONU ia la UA la seva intervenció per salvar la vida de milers d'immigrants que llangueixen a la frontera de Melilla.

Sobre els incidents a la frontera de Melilla i la brutalitat de les forces de seguretat marroquines, el portaveu oficial del govern sahrauí, Hamada Selma, va dir que la tragèdia perpetrada divendres a la frontera, és un crim contra la humanitat, lamentem que rebi elogis i reconeixement per part del president del Govern espanyol»

El portaveu oficial del govern sahrauí, Hamada Selma, ha dit que "L'estat d'ocupació marroquina ha perpetrat un nou crim contra la humanitat, i per aquesta terrible proesa, lamentablement, rep els elogis i el reconeixement del president del Govern espanyol".

Per la seva danda, Compromís, ERC, Junts, la CUP, Más País, BNG i EH Bildu han demanat la compareixença al Congrés del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè donen explicacions sobre «les vulneracions de drets humans» en l'intent de salt massiu de la tanca de Melilla que va tenir lloc divendres passat i que ha comportat fins ara la mort de 37 persones.

La insensibilitat de Sanchez

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut dures crítiques i condemna des d'Organitzacions i partits polítics del Marroc i Espanya per la falta de sensibilitat a l'elogiar i lloar la policia marroquina en la seva brutalitat, maltractaments i assassinats a migrants.


Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid