Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Melilla
Continuen les protestes i reaccions arreu en contra dels fets de Melilla

Commoció a la Unió Africana pel tracte degradant que han rebut els migrants africans. Compromís, ERC, Junts, la CUP, Más País, BNG i EH Bildu volen que donen explicacions sobre «les vulneracions de drets humans» en l’intent de salt massiu de la tanca de la frontera

28/06/2022 Drets i Llibertats

El president de la Comissió de la Unió Africana (UA), Moussa Faki Mahamat, ha denunciat el “tracte violent i degradant dels migrants africans” per part de les forces de seguretat marroquines i ha demanat que s'investigui la tragèdia.

"Estic profundament commocionat i preocupat pel tracte violent i degradant que han rebut els migrants africans que intentaven travessar una frontera internacional del Marroc a Espanya", va dir Moussa Faki en una declaració publicada al lloc web de la UA, segons fonts d'APS.

"Demano una investigació immediata sobre l'assumpte i recordo a tots els països la seva obligació, en virtut del dret internacional, de tractar tots els migrants amb dignitat i de donar prioritat a la seguretat i als drets humans, abstenint-se alhora d'utilitzar-ne una força excessiva", va afegir.

En aquests tràgics incidents, la xifra de morts és la més alta mai registrada en els nombrosos intents dels immigrants subsaharians per entrar a Melilla i al veí enclavament espanyol de Ceuta, les úniques fronteres terrestres de la Unió Europea amb el continent africà.

Diferents ONG a Espanya i en altres llocs han exigit que es dugui a terme una investigació independent sobre aquesta "tragèdia".

La República Sahrauí ha qualificat la brutalitat marroquina amb els africans com a crim contra la humanitat i ha cridat a l'ONU ia la UA la seva intervenció per salvar la vida de milers d'immigrants que llangueixen a la frontera de Melilla.

Sobre els incidents a la frontera de Melilla i la brutalitat de les forces de seguretat marroquines, el portaveu oficial del govern sahrauí, Hamada Selma, va dir que la tragèdia perpetrada divendres a la frontera, és un crim contra la humanitat, lamentem que rebi elogis i reconeixement per part del president del Govern espanyol»

El portaveu oficial del govern sahrauí, Hamada Selma, ha dit que "L'estat d'ocupació marroquina ha perpetrat un nou crim contra la humanitat, i per aquesta terrible proesa, lamentablement, rep els elogis i el reconeixement del president del Govern espanyol".

Per la seva danda, Compromís, ERC, Junts, la CUP, Más País, BNG i EH Bildu han demanat la compareixença al Congrés del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè donen explicacions sobre «les vulneracions de drets humans» en l'intent de salt massiu de la tanca de Melilla que va tenir lloc divendres passat i que ha comportat fins ara la mort de 37 persones.

La insensibilitat de Sanchez

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut dures crítiques i condemna des d'Organitzacions i partits polítics del Marroc i Espanya per la falta de sensibilitat a l'elogiar i lloar la policia marroquina en la seva brutalitat, maltractaments i assassinats a migrants.


Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid