Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme massiu
El creuer més gran del món arriba al port de Palma i ho fa d'amagat

Se suma avui a un megacreuer i tres creuers més petits.

03/05/2022 Drets i Llibertats

El Wonder of the Seas, el creuer més gran del món, ha arribat aquest dimarts al port de Palma "d'amagat", tal com apunta l'associació Palma XXI, "una setmana abans del que s'havia anunciat a bombo i plateret com 'la primera vegada que el creuer més gran del món visita Palma', en un altre dia d'excepcions als acords que havien de limitar l'arribada d'aquests enormes bucs al nostre port (tot just comença la temporada i ja en van quatre, d'excepcions)». I és que el Wonder es suma aquest dimarts a un megacreuer i tres creuers més petits atracats al port de Palma".

A més de la intensificació de la contaminació que viurà a la ciutat durant les hores que els vaixells estiguin atracats (en perjudici del medi ambient, la nostra salut i la dels mateixos creueristes), el fet de rebre en un dia a 5 creuers (d'"operació núvol" com el d'avui), generarà novament el caos i la saturació dels carrers del centre històric de Palma.

Per a l'entitat, "un dia on no podem quedar-mos callats: fa tres anys que reivindicam que es posi seny en aquest tipus de turisme. Tres anys dient que un creuer i prou, que la ciutat no suporta més. Vàrem reconèixer la passa que suposava posar límits a aquest tipus de turisme (encara que no estiguéssim a favor dels 3 creuers diaris acordats), però tot just quan comença la temporada veim que els acords s'incompleixen sistemàticament i que aquest model no entén de límits. L'any que ve, quin serà "el creuer més gran del món?"

Per totes aquestes raons, remarca que "el turisme dels megacreuers a Palma està clarament FORA d'ESCALA. A tots aquells que volen sumar-se a aquestes reivindicacions els convidam el pròxim 9 de maig a embarcar-se amb nosaltres al veler més antic en actiu, el Rafel Verdera, per donar la benvinguda al creuer més gran del món, el Wonder of the Seas. Podem semblar petits, però som molts i la nostra lluita és gran!"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid