Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
L’STEI Intersindical reclama mesures més efectives a la Conselleria d’Educació a l’inici d’un trimestre marcat pels contagis

En el seu moment, el sindicat va demanar mantenir les ràtios del curs passat. Retreu a l’Administració la manca de solucions davant un col·lapse previsible i la consigna del “campi qui pugui”

13/01/2022 Educació

L’STEI Intersindical exigeix solucions a la Conselleria d’Educació davant un inici de trimestre marcat per la sisena onada i l’augment desfermat de contagis tant entre el professorat, el personal no docent i l’alumnat.

Les noves mesures acordades pel Ministeri d’Educació i el de Sanitat, com la de que no es confinaran les aules si no se supera un nombre de 5 positius en grups bombolla, són una autèntica bomba de rellotgeria dins un escenari de contagis que pot esdevenir caòtic. Unes mesures de les quals no s’ha informat els sindicats i la resta de components de la comunitat educativa.

L’STEI critica la manca de solucions efectives, la improvisació i les mancances a què ha de fer front dia rere dia la comunitat educativa; com la poca definició dels protocols en cas de contagis o confinament o l’absència d’un permís retribuït per a aquells pares i mares que han de tenir cura d’un infant confinat. També tornar a insistir en una demanda que va fer a final del curs passat i que es va demostrar molt positiva: la rebaixa de les ràtios, tal com es varen mantenir al llarg del curs passat.

El sindicat reprova el menyspreu de la Conselleria d’Educació envers el professorat de les Illes Balears: no se li ha rebaixat l’horari lectiu, com han fet altres Comunitats autònomes; se’l castiga amb la rebaixa de l’increment salarial que li correspon segons els Pressuposts Generals de l’Estat, es carrega de feina als equips directius que han d’excedir amb escreix la seva jornada laboral, són els únics empleats públics sense carrera professional... Tampoc s’ha tornat a saber res d’un suposat “Acord de millora” que el conseller Martí March va presentar dins els primers mesos de l’any passat.

L’STEI Intersindical considera que aquesta situació no és admissible i posa en valor una vegada més la tasca del personal docent i no docent i de la resta de la comunitat educativa en un escenari complicat i imprevisible; i que compensa amb un cost molt elevat la inacció de la Conselleria d’Educació.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid