Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2021- Centenars de persones es manifesten a Canet de Mar contra el 25% de castellà a l'escola

Centenars de persones es manifesten a Canet de Mar contra el 25% de castellà a l'escola

10/12/2021 Tal dia com avui
El 10 de desembre del 2021 diversos centenars de persones es van concentrar a Canet de Mar en contra de l'aplicació del 25% de les classes en castellà a l'escola Turó del Drac, sol·licitada judicialment per una família propera a C's. El 14 d'octubre  d'aquell any es va fer pública una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava a fer el 25% de les classes en castellà a un grup de P5 i el 26 de novembre el Departament d'Educació va donar les ordres perquè es complís la sentència. Davant d'aquests fets el 7 de desembre les famílies de l’escola de Canet de Mar van fer públic un manifest dirigit al Departament d'Educació per instar a "prendre les mesures necessàries per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes".

Tot i els intents del partit Ciutadans d'autrar la manifestació, la concentració, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i la Intersindical-CSC (també va rebre el suport de CUP, Junts i ERC) va començar a les dos quarts de cinc de la tarda (finalment no va sortir del centre educatiu, sinó de la zona propera de la Font del Drac) i es va dirigir fins a la biblioteca situada al centre de la població. Allí, els manifestants van tallar durant breus minuts la N-II, sense provocar gaires afectacions al trànsit, que ja estava interromput per la policia local de Canet de Mar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid