Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
renovables
La CUP denuncia que el nou decret sobre les renovables és ‘insuficient’
21/10/2021 Territori
Aquest dimecres el govern de la Generalitat ha presentat públicament el nou decret per regular la implantació de les renovables que substituirà el Decret Llei 16/2019. Davant d’aquest fet, la CUP-NCG ha posat de manifest que el nou decret, tot i acollir reivindicacions de la candidatura i de les entitats del territori, segueix sent insuficient i que genera moltes incerteses.

Així doncs, la formació anticapitalista considera que les noves mesures “són descafeinades” i que amb el nou decret, ERC torna a donar l’esquena als territoris afectats perquè, d’una banda, descarta aplicar cap moratòria sobre els projectes ja validats, tal i com tenien acordat en el pacte d’investidura amb la CUP i, encara menys, aplicar cap derogació de l’actual Decret, tal i com demanaven ajuntaments, entitats ecologistes i fins i tot càrrecs electes al territori.

Els anticapitalistes denuncien que avui ja hi ha 5.333MW en fase de tramitació ordinària, projectes que no es veuran afectats per les modificacions anunciades al nou decret. Així, afirmen que una reforma de l’actual decret que no farà front a les greus problemàtiques que pateix el territori i que van desencadenar una allau de protestes i mobilitzacions a l’inici de la legislatura.

La CUP segueix demanant un Pla Territorial o un Pla Director d'energies renovables que pemeti planificar la implantació de projectes de renovables seguint els preceptes de la Llei de Canvi Climàtic, i la moratòria de tots els projectes mentre aquest Pla no es dugués a terme, fet que hauria permès suspendre formalment les actuals tramitacions de macroprojectes arreu del territori.

A més, el diputat de la CUP-NCG, Dani Cornellà, ha participat de la concentració convocada per la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa avui davant de l’Edifici Auditori Imagina (Av. Diagonal, 177 de Barcelona) on la consellera d'Acció Climàtica ha presentat el nou decret.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid