Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensions
Els pensionistes tornarem a Madrid per defensar les pensions públiques
23/09/2021 Drets i Llibertats

Els pensionistes tornem als carrers. Des de principis de setembre, la Marea Pensionista de Catalunya torna a concentrar-se en la Plaça Universitat de Barcelona i en places d'altres localitats catalanes. Però a més, després de l'aturada de l’estiu, la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), a la qual està adherida la Marea Pensionista de Catalunya (MPC), ha iniciat una campanya de recollida de signatures a peu de carrer i mitjançant Petición · Auditoría contra el saqueo sistemático de las pensiones · Change.org per demanar una Auditoria dels comptes de la Seguretat Social i així conèixer realment com s'han gastat les cotitzacions socials. Sabem que, amb càrrec d’aquestes cotitzacions, s'han pagat despeses que corresponien a l'Estat i exigim la devolució d'aquest import.

Així mateix, estem atents al pla de reforma de sistema de pensions que està sent negociat mitjançant el Pacte Social, entre el govern espanyol, la patronal i els sindicats, a esquenes dels pensionistes. La primera part va ser signada el 28 de juny i aprovada en forma de projecte de llei en el consell de ministres del 24 d'agost. Ara queda, la segona part que en la qual s'aprovaran les mesures més dures.

La COESPE i la MPC som fidels al lema “Governi qui governi, les pensions es defensen” i per això exigim al govern les mesures necessàries per:

• Augmentar l’import de les pensions mínimes.

• Derogar de les reformes laborals i de pensions dels anys 2011, 2012 i 2013.

• Eliminar la bretxa de gènere entre les pensions d'homes i dones.

• Tornar l'edat de jubilació als 65 anys.

Des de la Coordinadora i la Marea ens oposem als plans del ministre Escrivá que vol potenciar els fons privats d'empresa i a qualsevol mesura que posi en qüestió l'actual sistema públic de repartiment.

Aquests són els motius que impulsen a la Marea Pensionista de Catalunya a adherir-se a la manifestació del dia 16 d'octubre a Madrid i a treballar perquè sigui el més massiva possible.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid