Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP presenta al Parlament català una proposició de llei per estabilitzar les treballadores interines

La mesura afectarà als treballadors i les treballadores del sector públic català amb més de 3 anys de treball i que desenvolupen activitats permanents de l'Administració

21/07/2021 Política
La CUP Crida Constituent ha registrat al Parlament de Catalunya una Proposició de Llei per l’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català.La mesura afectaria a les persones interines amb més de tres anys de prestació de serveis i que a través de contractes laborals o nomenaments temporals realitzin activitats ordinàries, estables o permanents per l’Administració Pública.

Durant els darrers anys, el sector públic català ha mantingut nivells de temporalitat elevadíssims i que afecten aproximadament a una tercera part dels treballadors i treballadors de l’administració, la majoria d’aquests acumulant contractes temporals d’una dècada i fins i tot, en algunes ocasions, dues. Ni el Govern català ni el de l’Estat han donat resposta a la creixent temporalitat, sinó que l’han cronificant, amb els efectes que això genera a les treballadores.

Els darrers anys, plataformes d’interins i diferents sindicats han insistit amb la necessitat de donar solucions a les més de 90.000 treballadores temporals i interines del sector públic. Paral·lelament, miles d’interines han interposat demandes judicials per tal de trobar respostes a la seva situació.

La sentència del TJUE de 19 de març de 2020 que aborda la qüestió concreta sobre les mesures per donar resposta a la temporalitat que pateixen interines i temporals ha assenyalat que la normativa vigent no s’adequa a les Directives de la UE. Tot i així, l’Administració catalana no ha resolt el problema de temporalitat crònica i incompleix la normativa de la UE.

Per aquest motiu, la CUP-CC aposta per la defensa dels drets de les treballadores del sector públic i alhora, enfortir el sector públic en sí. El compromís de la formació és la defensa d’un sector públic català fort i això passa per estabilitzar els treballadors i treballadores que aporten l’essència, el coneixement i l’experiència del sector públic català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid