Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La CUP denuncia el tall de llum al bloc ocupat de la Seu d'Urgell
28/04/2021 Drets i Llibertats

El bloc d’habitatges de la Plaça Europa de la Seu d’Urgell es quedarà imminent sense corrent elèctric i els seus ocupants sense habitatge on ser reubicats, ja que l’Ajuntament no disposa de cap habitatge social. 

Des del mes de gener del 2021, l’empresa PEUSA té un ordre judicial per tallar el subministrament de llum per tal de vetllar per la seguretat de les persones que hi viuen. En cas que es produeixi un accident que provoqui danys a les persones, l’empresa seria la responsable davant la justícia. I és que mantenir el bloc sense llum deixaria als seus ocupants en greus condicions d’habitabilitat i de seguretat. PEUSA ha mostrat la seva preocupació de tallar la llum a aquests 8 habitatges sense que l’ajuntament ofereixi abans una alternativa habitacional a les afectades. No obstant, al tenir responsabilitats davant la justícia en cas d’accident, l’empresa no pot posposar més el tall. 

El regidor de la Seu d’Urgell Bernat Lavaquiol es va entrevistar el dijous 27 d’abril amb el director de PEUSA per informar-se sobre el imminent tall de llum que s’ha d’executar al bloc ocupat.

D’altra banda, segons es va comunicar a la regidora Xènia Antona a la reunió de portaveus del passat dimecres 26 d’abril, l’Ajuntament no disposa de cap habitatge social on reubicar a les famílies ocupants del bloc. La situació és tan desesperada que fins i tot s’ha plantejat reubicar els ocupants en habitacions d’hotels o d’habitatges d’ús turístic. 

La CUP considera que s’ha arribat a una situació d'emergència molt greu. En primer lloc, per la inacció de l’Ajuntament al llarg d’aquests dos anys d’ocupació per reubicar aquestes famílies en habitatges socials. I d’altra banda, per la timidesa del govern municipal en polítiques d’habitatge i el fracàs en les seves iniciatives per obtenir habitatge social. En aquest sentit, cal tenir en compte que a dia d’avui encara no s’ha pogut obtenir cap habitatge a través de la cessió d’ús a l’Ajuntament.

D’altra banda, cal recordar que en el darrer ple municipal del 12 d’abril de 2021, l’equip de govern va rebutjar una moció per a la creació d’un registre municipal de solars. La candidatura va demanar al govern utilitzar totes les eines que permet la Llei d’Habitatge de Catalunya i altres decrets en matèria d’habitatge per fer front a la falta d’habitatge a la ciutat, tant en règim de mercat com públic per a lloguer social o per a famílies en situació d’emergència.

Finalment, cal recordar que la CUP va aconseguir la inclusió d’una partida de 250.000 euros per a la compra d’habitatge social de titularitat pública en els Pressupostos del 2021. Ja en aquell moment vam considerar aquesta quantitat insuficient, i proposàvem adquirir pisos i rehabilitar-los per posar-los a disposició del parc d'habitatge públic, amb una partida inicial de 500.000 euros i prioritzant el centre històric. Ara, davant de l’absència d’habitatge on reubicar les famílies del bloc de la Plaça Europa ens reafirmen en la necessitat de canviar les polítiques d’habitatge i augmentar les partides pressupostàries.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid