Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Plàstic
El GOB celebra l'entrada en vigor de la llei que posa límit als plàstics d'un sol ús

L’estat espanyol hi va voler recórrer en contra al Tribunal Constitucional, però, finalment, no hi ha hagut cap entrebanc perquè entri en vigor.

21/03/2021 Territori

El GOB ha celebra una mesura que suposarà la progressiva desaparició de bona part de productes de plàstic d'un sòl ús (prohibició de plats, tassons, safates alimentaries, canyetes d’un sol ús i envasos monodosis , garantint l’accés a l ‘aigua no envasada etc) que afavorirà, sens dubte, la reducció efectiva dels fems possibilitant l'assoliment dels objectius de reducció de residus que imposa Europa (un 9% abans de l’any 2021 i un 19% abans de l’any 2030).

L'entitat seguirà treballant al costat de les entitats que formam part de la Plataforma Per una mar sense plàstics ( Amics de la Terra, Fundació Deixalles, GOB, Greenpeace, PIMECO, Recircula, Retorna i Rezero, juntament amb Plastic Free Ibiza i Plastic Free Formentera) fent un seguiment exhaustiu i donant suport al desplegament íntegra i efectiu de totes les mesures previstes a una Llei que no hem dubtat de qualificar com a pionera en el marc de l'Estat Espanyol i la Unió Europea. La Llei de Residus, va situar les Illes Balears al 2019 com a referent estatal i internacional per la seva aposta cap a una gestió dels residus basada en la prevenció, la reutilització i el reciclatge de qualitat. També pel fet que els fabricants assumeixin tota la responsabilitat respecte la gestió i els costos econòmics que els seus productes generen una vegada esdevenen residus.

Cal continuar treballant intensament per desplegar totes les previsions de la Llei si volem aconseguir els objectius que marca la Llei: arribar al 50% de reciclatge de residus municipals i el 70% del reciclatge d'envasos al 2021 complementant aquesta impostant mesura de prevenció, amb altres de reducció, reutilització i retorn d'envasos que preveu la Llei de Residus Balear i la implantació massiva de la fracció orgànica.

Una altra de les passes també fonamentals que s'ha donat ha estat l'aprovació del canon de residus, finalista i insularitzat, que aconseguirà evitar que milions de tones residus acabin als abocadors i la incineradora. Aquesta mesura de fiscalitat ambiental basada en el principi de “qui contamina, paga” incentivarà que els ens locals transitin cap a l’assoliment dels objectius de prevenció, reutilització i reciclatge dels residus.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid