Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Fermí Rubiralta publica a Txalaparta "Historia del independentismo político catalán"

El llibre prologat per Jon Iñarritu, diputat al Congrés espanyol per EH Bildu, es va presentar fa uns dies a Bilbo

17/09/2020 Història

El llibre "Historia del independentismo político catalán" de Fermí Rubiralta ofereix, per primera vegada en castellà, una visió de conjunt de la seva història de l'independentisme català. Un treball fonamentalment de síntesi, però també de reflexió i d'interpretació de la seva trajectòria històrica global, les seves diverses etapes i les seves característiques generals.

Segons el pròleg de Jon Iñarritu, "en aquesta fase històrica, en la qual l'auge de l'independentisme català ha suposat un increment de l'interès i de la solidaritat d'altres societats amb el poble català, aquesta obra es fa molt útil per entendre l'evolució de l'catalanisme polític, que des del seu naixement es desenvolupa i evoluciona en un context que li fa compartir característiques amb altres moviments independentistes, com el basc, però també tenir les seves pròpies particularitats".

També diu que "Des Euskal Herria, més enllà que el moment històric que vivim sigui diferent, es viu amb proximitat tot el que passa a Catalunya. Durant aquests anys, les mobilitzacions solidàries més nombroses s'han produït a les capitals basques. De la mateixa manera, les estelades són presents en qualsevol acte polític sobiranista. Ens acompanya també la frase de l'lehendakari Agirre "Nosaltres sempre amb Catalunya", pronunciada quan es dirigia amb el president Companys a l'exili"

"Historia del independentismo político catalán"

El llibre afirma que Estat Català va ser el primer partit independentista català, creat per Francesc Macià el 1922. Des de llavors fins al referèndum de l'1 d'octubre de 2017, el moviment independentista català ha experimentat infinitat de canvis i ha anat mutant, adaptant-se, unes vegades, a conjuntures repressives , o empès, altres, per vents més favorables. L'obra present ens ofereix, per primera vegada en castellà, una visió de conjunt de la seva història. Un treball fonamentalment de síntesi, però també de reflexió i d'interpretació de la seva trajectòria històrica global, les seves diverses etapes i les seves característiques generals. Així, Fermí Rubiralta ens proposa un viatge des del separatisme primigeni fins a l'actual sobiranisme, analitzant totes les claus i les semblances i diferències amb altres moviments germans, com són el basc o el gallec.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid