Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eòlica
El Govern tomba els parcs eòlics de la Serra de la Creu, entre Tortosa i el Perelló
14/09/2020 Política

La Ponència d’Energies Renovables del Departament de Territori i Sostenibilitat ha dictaminat que l’emplaçament de les centrals no és viable, tot i que encara no ha publicat els motius d’aquesta decisió. L’entitat ecologista GEPEC-EdC va presentar al·legacions al projecte i apunta que la proximitat a la Xarxa Natural 2000; la protecció de l’àliga cuabarrada i la preservació del conjunt arquitectònic de l’antic poblat de la Fullola serien els principals motius per desestimar-lo, tal com ja va passar amb la central de La Mola, situada a la mateixa zona, a finals d’agost.

Els projectes dels parcs de la Serra de la Creu 3 i 4 preveien la construcció de nou aerogeneradors que tindrien una potència de 5,5 MW, amb torres de 120,9 metres i rotors de 157 metres de diàmetre. Cada parc tenia previst produir 49,40 MW, just al límit del 50 MW que obligaria a demanar l’autorització a l’administració estatal. Aquestes centrals estaven impulsades per les empreses Energias Renovables de ISIS, S.L. i Fernando Samper Rivas.

A banda dels impactes en l’àmbit ambiental i cultural, els ecologistes assenyalen que els parcs eòlics de la Serra de la Creu no eren els únics que es projectaven entre els termes municipals de Tortosa i El Perelló, sinó que també hi havia la central de La Mola. En aquest cas, la multinacional portuguesa EDP pretenia instal·lar-hi sis aerogeneradors de 115 metres d’altura de boixa amb una potència de 5 MW cadascun. En l’acord de la Ponència d’Energies Renovables del 24 d’agost es va desestimar el projecte, dictaminant que existien “elements determinants” que, ja des de l’inici, es consideraven “insalvables per l’afectació a espècies de fauna amenaçada”, en referència a l’àliga cuabarrada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid