Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Demanen al govern espanyol la fi de l'excepcionalitat després de la mort d'Igor González: "No ha de tornar a passar"

Els portaveus d'EH Bildu, PNB, ERC, JuntsxCat, CUP, Més País, BNG, Compromís, Geroa Bai i Més per Mallorca han subscrit una declaració conjunta després de la mort d'Igor González Sola. En ella, recorden l'Estat espanyol que ha de «vetllar per la vida de les persones privades de llibertat, extrem que en aquest cas no s'ha complert».

15/09/2020 Drets i Llibertats

La declaració recorda que, d'acord amb la Llei Penitenciària, Igor González Sola «hauria d'haver abandonat la presó al març de 2020 a l'haver complert les tres quartes parts de la condemna imposada pels tribunals. A més, es trobava malalt i en tractament, condicionants que haurien d'haver comportat la possibilitat de continuar el tractament fora de presó ».

El segon punt, a més de recordar a l'Estat el seu deure de vetllar per la vida de les persones privades de llibertat, sosté que la mort s'ha derivat de l' «incompliment d'aquests drets de l'pres». En conseqüència, aquestes formacions veuen una relació causa-efecte entre la política d'excepció penitenciària i la mort de González. «Situacions com aquesta no han de tornar a passar», sentencien.

En últim dels punts que han subscrit els portaveus, entre els quals no es troben ni el PSOE ni Podem, les formacions demanen a el Govern espanyol «la fi de la política penitenciària d'excepció que encara s'aplica als i les preses basques per donar pas a una legislació penitenciària adequada a el nou temps, respectuosa amb els drets dels i les preses basques, que posi fi a l'allunyament, procedint al seu trasllat a presons basques i estigui basada en els objectius de normalització, pacificació i construcció de la convivència que demanda la societat basca».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid