Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
Tres grups del Consell Metropolità exigeixen la dimissió de Manuel Valls

Els grups Decidim Ripollet, Guanyem Badalona i CATtorrelles sumen forces en l’exigència de dimissió de Manuel Valls davant la seva condemna pel Tribunal Europeu dels Drets Humans. Ho reclamaran al proper Consell Metropolità.

16/05/2020 Política

Aquest matí tres candidatures municipalistes amb representació al Consell Metropolità (màxim òrgan de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau) han fet públic un comunicat on enuncien que exigiran a la propera sessió la dimissió de Manuel Valls com a regidor i membre de l’anomenat consell. Com relaten en el mateix comunicat, això es deu a la condemna del Tribunal Europeu dels Drets Humans contra l’estat francès per les actuacions de Manuel Valls com a ministre d’interior francès.

Ahir es feia pública la condemna del TEDH que obliga a França a reparar a les famílies de ciutadans d'origen romanès expulsades dels seus campaments. Aquestes expulsions van ser promogudes per Manuel Valls durant el seu mandat com a ministre d’interior francès i segons la sentència emesa violarien l’article 13 dels drets humans. Es tracta dels que protegeixen el dret a la vida privada i a la llar i de l’article que garanteix el dret a recurs judicial efectiu.

En el comunicat, les mateixes candidatures “demanem a totes les forces que es considerin defensores dels drets humans que se sumin a aquesta demanda” alegant que “És el nostre deure, i el de tothom qui respecti els drets humans treballar per eradicar qualsevol actitud de discriminació per raons d'origen, ètnia, gènere o ideologia, tant als carrers com a les institucions”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid