Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
SEPC UAB prepara la Remuntada

"Si l’Autònoma es nega a acceptar les demandes sense les quals no es pot garantir que tots els estudiants passin de curs, engegarem la Remuntada. Una remuntada per recuperar allò que porten anys prenent-nos".

17/05/2020 Educació

El passat dia 15 de Maig, a les 21:30, el moviment estudiantil de l’Autònoma, presentava a través de xarxes socials el que ha anomenat “La Remuntada”.

El context és el següent: quan va començar el període de quarantena a causa de la COVID-19, les assemblees de facultat (11 en total) van crear una sèrie de formularis on-line perquè l’estudiantat pogués respondre com s’estava gestionant la situació a la seva facultat. La rebuda d’aquests formularis va ser de molta participació per part de l’alumnat exposant les problemàtiques amb les quals s’estava trobant.

En termes numèrics, aquests formularis van obtenir unes 2000 respostes més que les últimes eleccions del claustre al 2018, per posar un exemple. A partir d’aquí, per donar veu a les múltiples queixes i situacions sense solució amb la qual s’estava trobant l’alumnat enfront de la crisi, es van elaborar unes demandes de consens i de mínims que recollien el contingut dels formularis. Demandes col·lectives enfront a una gestió individualitzada, sota la premissa que, en contra del que estem acostumats ultimanent a la universitat, “ningú es quedés enrere”.

La situació, per desgràcia, ni és nova ni sorprèn a ningú. Dècades de polítiques neoliberals i ofensives privatitzadores contra la universitat pública ens han portat a aquest escenari, i la crisi sanitària no ha fet més que posar-lo en evidència. Cada una de les mancances que tenia la universitat, en termes d’equitat, s’ha anat exagerant una a una. I si bé és cert que molts d’aquests problemes no són competència de les universitats com a tal, n’hi ha molts altres que sí, com les demandes que es van presentar.

Si ja es quedaven estudiants enrere (pels preus de les matrícules, pels sobrecostos, pel model d’avaluacions…) ara se’n quedaran més. Si abans, amb la residual representació als òrgans de poder de la universitat ja se’ns escoltava poc, ara s’està fent menys. I això per no parlar dels altres sectors de la comunitat de la UAB (doctorandes, professorat associat, treballadores del bar...), cada dia més precaritzats. Podem dir que, si la universitat anava cap a una crisi, ara ha acabat de tocar fons.

Davant d’aquesta situació, per tal de no restar immòbils, el moviment estudiantil presenta un ultimàtum a la Universitat: donem fins al día26 de maig perquè s’acceptin les nostres demandes.

"Si l’Autònoma es nega a acceptar les demandes sense les quals no es pot garantir que tots els estudiants passin de curs, engegarem la Remuntada. Una remuntada per recuperar allò que porten anys prenent-nos".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid