Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per lluitar contra el virus... regularització de les persones migrades!

Prop de 500 entitats i col·lectius exigeixen la regularització de totes les persones migrades que viuen a l’Estat espanyol. L’objectiu és posar en marxa una campanya social i política que es converteixi en una proposta de regularització immediata front les administracions responsables.

Durant les últimes setmanes, immerses en un Estat d’Alarma i unes mesures de confinament, hem vist la vulnerabilització a la que són sotmeses les persones migrades sense papers a nivell social i econòmic, així com la seva instrumentalització per la seva utilitat com a mà d’obra en l’àmbit sanitari o de cures o per als treballs al camp.

Detectem com la falta d’un permís de residència desemboca sovint en una vulneració dels seus drets: dificultats per accedir als serveis de sanitat pública en no disposar de padró o de targeta sanitària (posant-les en risc no sols a elles sinó a tota la població), dificultats econòmiques quan viuen inevitablement de l’economia submergida i no tenen la possibilitat d’acollir-se a ERTOs, permisos retribuïts o cobrar l’atur; i havent moltes d’elles perdut la feina pel confinament. Dificultats habitacions quan la seva precarietat laboral com a treballadores domèstiques o de cures les obliga a viure en habitacions compartides rellogades, on es fa impossible mantenir les distàncies de seguretat; algunes fins i tot mantenint el seu treball com a internes en contacte permanent amb persones de grups de risc però sense Equips de Protecció Individual (EPI).

Per un costat, recordem els obstacles que posen alguns ajuntaments per accedir al dret universal del padró per no poder acreditar un domicili, la por justificada de les persones migrants en sortir de casa per l’estat policial aplicat i tement per la seva situació d’irregularitat administrativa i la impossibilitat de complir amb els requisits legals per a la regularització en les circumstàncies excepcionals que vivim en aquests moments. (Qui pot aconseguir un contracte d’un any com exigeix la Llei d’estrangeria amb l’economia paralitzada?). Per altre, assistim a la catalogació de la població en funció de la seva aportació al mercat laboral. Es necessiten sanitaris, personal geriàtric, professionals de l’àmbit social... circumstàncies que han portat al govern portuguès a decretar la regularització de totes les persones que tenien en tràmit la seva sol·licitud de permís de residència i al govern espanyol a agilitzar homologacions i permisos de treball per a determinats perfils.

Ho veiem amb els manters, que organitzen bancs d’aliments i cusen mascaretes, les cuidadores domèstiques i de cures que s’ofereixen per recolzar a les famílies que han de continuar realitzant treballs essencials... Si es pretén que derrotem el virus entre totes només serà possible en condicions d’igualtats i no discriminació.

En una situació en que l’emergència sanitària impossibilitat les deportacions i els CIEs, ja de per sí insalubres, es comencen a buidar, creiem que és just el millor moment per tancar immediatament aquests centres i alliberar les persones que hi encara hi estan recloses.

Aquest govern que s’anomena progressista i valent i que es va postular per millorar les condicions de vida de tota la població, ha de fer honor a això i regularitzar a totes les persones sense papers immediatament, acabant així amb la discriminació cap a aquestes persones que situa davant de la societat sencera en inferioritat de condicions en la lluita contra la pandèmia.

Les prop de 500 organitzacions i col·lectius adherits ens organitzem per iniciar una campanya per exigir la regularització de les persones migrades que viuen a l’Estat espanyol. Perquè és de justícia, i en aquestes circumstàncies, d’extrema necessitat.

 I, exigim:

1.- Empadronament d’ofici a totes les persones que viuen al municipi.

2.- La regularització amb permís de treball sense necessitat de tenir contracte de treball.

3.- La concessió d’autorització de treball sense necessitat de tenir contracte als joves ex-tutelats amb permís de residència.

4.- Reconeixement immediat de la condició de refugiades i la concessió directa a aquestes persones de l’autorització de residència en igualtat de condicions que la resta de persones migrades.

5.- Aplicar l’article 127 de la Constitució espanyola «cuando concurran razones de interés público o de seguridad nacional...» entenent que és d’interès públic i social garantir els drets de tota la ciutadania tot regularitzant els que estan en situació administrativa irregular.

Coordinadora Obrim Fronteres

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid