Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona torna a requerir el Delegat Territorial que aclareixi com es gestionarà el «post-covid-19»
13/05/2020 Salut

El passat 1 de maig el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública va fer arribar el recull de greuges en professionals i usuaris arran de la Covid-19 al delegat territorial de sanitat, Ramon Descarrega. D’una banda, el col·lectiu instava el delegat territorial tant a resoldre les diferents problemàtiques existents, en relació a la manca d’EPIs, PCR o de personal, així com denúncies sobre l’opacitat. D’altra banda, el Grup de Treball demanava informació sobre la gestió del «post-Covid-19».

El gerent de la regió sanitària no va arribar a respondre el Grup de Treball en defensa de la sanitat, el qual lamenta que l’única informació a la que ha tingut accés va ser arran de la roda de premsa telemàtica en la que va comparèixer Descarrega pocs dies després que li adrecessin la carta. En aquesta compareixença pública s’explicava la fórmula per atendre la Covid-19 en el procés de desconfinament, però no es resolien totes les preguntes formulades.

Per aquest motiu, el Grup de Treball ha tornat a adreçar una nova carta a Ramon Descarrega ampliant les preguntes en relació als circuïts, mecanismes per gestionar tant els ingressos per coronavirus com la resta de l’activitat assistencial, així com els seus costos i les modificacions necessàries en les plantilles. Alhora, en la nova carta, el grup d’activistes reitera les preguntes que van formular en el passat 1 de maig i que no han quedat resoltes, relacionades amb la gestió de la Covid-19.

Per al Grup de Treball en defensa de la sanitat pública, el fet que la setmana passada veiéssim les protestes al sociosanitari Francolí, i que aquest dissabte les professionals del CAP Llevant també hagin convocat una concentració, evidencia que, malauradament, les mancances segueixen vigents. Per aquest motiu emplacen a Ramon Descarrega a respondre’ls les seves preguntes, a resoldre les problemàtiques existents i a depurar responsabilitats per part de les diferents direccions.

Per últim, expressen el seu suport a tots els professionals sanitaris en lluita i fan una crida per tal que aquestes mobilitzacions i protestes s’amplifiquin per poder resoldre les deficiències immediates però també per a avançar cap un model de sanitat de titularitat, gestió i provisió pública.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid