Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
El govern municipal i la resta de grups de l'oposició veten les propostes post-Covid de la CUP a Reus

La CUP insisteix en portar a debat més de 2 mocions al ple donada la situació d’emergència per la pandèmia

21/05/2020 Política
Tant el govern de Reus com els grups de l’oposició del PSC i Cs han rebutjat la proposta de la Cup en portar a ple més de dues mocions. Els cupaires defensen que la situació d’excepcionalitat «necessita mesures urgents en clau social, econòmica i cultural, entre altres» i per això havien demanat la possibilitat de treballar i presentar un major nombre de propostes al ple. Però la negativa ha estat unànime per la resta del consistori.

La portaveu de la Cup, Marta Llorens, reitera que la formació “disposa d’un gran nombre de propostes per pal·liar l’actual i futura crisi derivada de la Covid-19” però que es troben amb un govern municipal “que no els permet portar-les a plenari”. A l’anterior ple, de fet, els grups municipals van poder presentar fins a tres mocions donada la situació d’excepcionalitat, ara els cupaires es pregunten “què ha canviat”. Edgar Fernàndez, regidor de la Cup explica “no només el govern ha vetat les nostres mocions, sinó que la resta d’oposició tampoc ha volgut donar la possibilitat de presentar més propostes”.

De fet, la formació anticapitalista havia preparat 3 mocions per aquest divendres, una de les quals haurà de postposar per al ple del mes següent. Concretament, la Candidatura ha hagut d’ajornar una proposta per ampliar els espais per a vianants i fomentar l’ús de la bicicleta i del transport públic. D’altra banda, una de les mocions que els cupaires sí que presentaran serà la proposta de creació d' una targeta d’aparcament residencial. Un dels acords inclou la mesura d'aplicar una reducció del 50% de la zona blava a les persones en situació de desocupació causada, massivament, pels darrers i nombrosos ERTOs.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid