Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Absolt l'exregidor de la CUP de Torroella de Montgrí per amenaces a un membre de Ciutadans
20/05/2020 Drets i Llibertats

L’Audiència de Girona ha desestimat el recurs de l’acusació particular i ha confirmat l’absolució de l’exregidor de la CUP de Torroella de Montgrí Robert Huertas d’un delicte lleu d’amenaces contra un membre de Ciutadans durant un acte de la formació taronja.

Segons recull la Revista del Baix Empordà, el tribunal avala la sentència del jutjat d’instrucció 1 de la Bisbal d’Empordà que va concloure que hi havia “dubtes més que raonables” que fos Huertas la persona que va dir al denunciant: ‘Cuadros, Cuadros, has clavat la teva pròpia tomba’ el 26 de gener del 2019. La sentència de l’Audiència sosté que aquests dubtes no són “capritxosos” perquè són “absolutament visibles i patents les diferències existents entre el denunciat i l’individu” que apareix a les imatges.

La secció tercera de l’Audiència de Girona tomba el recurs de l’acusació particular i confirma la sentència absolutòria. En aquest sentit, l’Audiència remarca que el cas compta amb una prova “de calat evident” com és la gravació dels fets aportada per la defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas. “A les imatges, es pot observar perfectament com la persona que efectua les manifestacions que es recullen, de les quals no hi ha dubte que no són pròpies d’una societat democràtica madura, les efectua un individu de constitució forta, que porta ulleres el cabell rapat als laterals“, indica la sentència. Segons el tribunal, “efectuant la lògica i pertinent comparació entre els dos, s’evidencia que els dubtes que sorgeixen a la jutgessa no son capritxoses, doncs són absolutament visibles i patents les diferències existents entre el denunciat i l’individu que diu les paraules“.

Els dubtes que ofereix la identificació no poden veure’s superats” per altres arguments de l’acusació particular en relació a la prova, conclou l’Audiència que també apunta que, tot i que l’advocat del membre de Ciutadans va impugnar la gravació aportada per la defensa, en cap moment va discutir la identificació que s’efectuava del processat.
Els fets van tenir lloc el 26 de gener del 2019 durant una concentració de protesta contra un acte que Ciutadans havia organitzat al municipi. El membre de Ciutadans va denunciar l’exregidor de la CUP acusant-lo de dir-li: ‘Cuadros, has cavat la teva pròpia tomba’.

La jutgessa de primera instància, però, va concloure que els vídeos aportats sobre el dia dels fets sembren dubtes sobre la identificació de la persona que va proferir les amenaces.

L’acusació demanava per a Huertas una multa de 1.080 euros i una indemnització de 500 euros per un delicte lleu d’amenaces. L’advocat del denunciat en demanava l’absolució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid