Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1911- Es funda a Guantànamo (Cuba) el Blok Nacionalista Cathalònia

Es funda a Guantànamo (Cuba) el Blok Nacionalista Cathalònia

20/05/1911 Tal dia com avui
El Blok Nacionalista Cathalònia fou una agrupació nacionalista catalana fundada el 20 de maig de 1911 a Guantànamo (Cuba) per Joan Rigol, Albert Daroca i Emili Sugranyes, amb la mateixa orientació independentista que el Grop Nacionalista Radical. Segons els seus estatuts, l'entitat no podia ser dissolta mentre quedés a Guantánamo una dotzena de patriotes disposats a mantenir hissada la senyera estelada que hi voleiava d'ençà de la creació del grup, circumstància que provocava problemes amb la colònia espanyola i que forçaren l'alcalde i el governador a defensar-los. Edità les revistes Aubada (1915), Catalònia (1919) i Prou! (1922).
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid