Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Creu de Sant Jordi
Els pares de Guillem Agulló i Aire Nou de Bao entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi
11/03/2020 Política

El govern català, a proposta de la consellera de Cultura ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a trenta personalitats i quinze entitats. Entre els premiats destaquem entre altres a Carme Salvador i Guillem Agulló, pares de Guillem Agulló , assassinat a mans d’un militant neonazi el 1993, i dels quals s’ha destacat el seu ‘compromís amb la lluita antifeixista’ i l'entitats Aire Nou de Bao pel seu quart de segle de compromís amb la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord.

La llista la completen la pianista, pedagoga i compositora Àngels Alabert, el doctor enginyer industrial Josep Amat, la pintora i gravadora Roser Bru, la historiadora Martina Camiade, la biòloga Purificació Canals, el poeta Antoni Canu, la bioenginyera Teresa Capell, l'historiador de l'art Eduard Carbonell, la lingüista Maria Josep Cuenca, el sociòleg Joan Estruch, el músic i activista cultural Jordi Fàbregas, l'assistenta social Rosa Maria Garriga, el músic i orguener Gerhard Grenzing, l'arxiver Mossèn Benigne Marquès i Sala, la directiva i empresària Anna Mercadé, el pedagog Jordi Monés, l'educador Josep Maria Monferrer, el filòleg Josep Maria Nadal, la pianista i compositora de sardanes Montserrat Pujolar, el filòleg Joan Ramon Resina i l'endocrinòloga Carme Valls.

Pel que fa a les entitats atorga la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, en forma de placa a l'Associació Recvll Blanes pel centenari de la revista i la creació dels premis literaris; les aules d’extensió universitària per a la gent gran de la UB; la Banda Municipal de Música d'Alcanar pels seus 175 anys; l'Ecomuseu de les Valls d’Àneu; la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC); la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró; Pro Discapacitats Fundació Privada Terrassenca; la Fundació Sanitària Sant Pere Claver; l'Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre; la Fundació Privada Hospital de Campdevànol, l'Orfeó Nova Solsona, i el Taller Àuria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid