Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifest 1 d'Octubre 2019
CDR CDR

Avui fa dos anys que més de dos milions de persones vam votar. Avui fa dos anys que més de set-centes mil persones van veure segrestat el seu dret de votar. Avui fa dos anys que culminàvem més de tres-cents anys de lluita amb un referèndum que vam defensar de la violència desfermada de l'estat.

Avui fa dos anys que vam posar les urnes. Fa dos anys que vam votar i que vam guanyar. Fa dos anys que vam dir que volíem la independència i que volíem ser una República.

Avui fa dos anys les pallisses de la repressió policial van ferir un miler de persones. No era una repressió nova, però és una repressió que ha anat en augment. Avui, tenim setze persones a la presó, tenim persones a l'exili per treballar en política, per ser d'un COR o, simplement, per cantar. I tenim centenars i centenars de persones encausades per posar urnes, per tallar carreteres o vies, per defensar-se de la persecució de l'estat espanyol.

Avui fa dos anys que vam ser una sola veu i, malgrat propostes i iniciatives diverses, no tenim cap mena de dubte que ens uneix un objectiu comú: construir una República socialment justa. Per això sabem que ho tornarem a fer, les vegades que calgui.

Però no val a badar. L'estat espanyol actua com una bèstia malferida, disposada a atacar ferotge ment tot i saber-se perdedora de la batalla. Per això cal continuar alçades, ens hem de mantenir alerta, disposades a no només no fer un pas enrere, sinó a fer un decidit pas endavant. Un pas que hem de fer amb totes les persones que l'estat ha segrestat i que persegueix amb mentides i calúmnies.

Prou acusacions. Prou assenyalar-nos. Sabem construir plegades. Ho hem demostrat un munt de vegades i ho continuarem demostrant. Cadascú des del seu paper. (Cadascú des del seu lloc). Des de garantir els àpats a qui es manifesta fins a tallar una carretera. Des d'assistir a les assemblees, fins a carregar cartells i pancartes al cotxe. Des de no permetre que s'enduguin ningú més, fins a aconseguir que tothom, absolutament tothom, torni a casa, lliure.

Vam néixer per defensar un referèndum.Vam créixer per defensar una República. Serem qui farà tremolar l'enemic. I guanyarem.

No en tingueu cap dubte.

Visca la terra lliure!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid