Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sentència
La Federació Sindical Mundial reclama la llibertat de tots els presos polítics

També exigeix el retorn dels exiliats, la fi de la repressió als manifestants i la llibertat del poble català a realitzar un referèndum

29/10/2019 Política

La Federació reclama 'la llibertat de tots els presos polítics, el retorn dels exiliats, la fi de la repressió als manifestants i la llibertat del poble català a realitzar un referèndum'. L'organització sindical internacional, que ha defensat el dret d'autodeterminació dels pobles des dels seus orígens, considera que l'actual monarquia espanyola és la continuadora de la dictadura franquista que va aturar les reivindicacions històriques i la capacitat d'autogovern de les nacions dins l'Estat i que la sentència del Tribunal Suprem contra els presos i preses polítiques recorda les dels tribunals militars franquistes. Així mateix, la FSM creu que aquestes persones represaliades haurien d'haver estat absoltes i condemna les actuacions de la Policia Nacional espanyola i els Mossos d'Esquadra en les protestes de la setmana passada, comparant-les amb les que les policies estan duent a terme aquests dies a països com Equador, Xile, Haití, Hondures o Colòmbia.

Per últim, la FSM denuncia les actuacions dels tribunals espanyols que "utilitzen la 'Llei Mordassa' i que ha obligat a exiliar-se a cantants i a dirigents polítics per simples falsos delictes d'opinió".

Llegeix el comunicat sencer aquí: http://www.wftucentral.org/comunicado-de-la-fsm-ante-lo-que-esta-sucediendo-en-catalunya-estado-espa%cf%81ol/?lang=es

El secretariat de la FSM, organització sindical internacional de la qual és membre la Intersindical-CSC i que aplega 97 milions d'afiliats/des a 132 països dels cinc continents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid