Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressió a Periodistes
El Grup de Periodistes Ramon Barnils exigeix la dimissió de Buch i Marlaska

L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, El Col·legi de Periodistes de Catalunya i Mèdia.cat denuncien que un elevat nombre de periodistes han resultat ferits o detinguts en els cinc dies d'aldarulls a Catalunya per les forces policials

19/10/2019 Drets i Llibertats

Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) han denunciat "actuacions intolerables" de la Policia Nacional espanyola i els Mossos d'Esquadra agredint i detenint periodistes. "Atac  que sense precedents al dret a la informació" i exigeixen la dimissió de Buch i Marlaska. També ha manifestat que informaran a instàncies internacionals de protecció dels drets humans.

Per la seva banda, Mèdica.cat ha començat a fer un recompte provisional d'atacs a periodistes durant les manifestacions d'avui. Avisen que la situació és molt caòtica. Hi ha molts periodistes ferits i tampoc podem contrastar tots els casos, però agruparem les informacions fiables que ens arriben.

L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat ha denuncia que un elevat nombre de periodistes ha resultat ferit en els cinc dies d'aldarulls a Catalunya, un "indicador molt preocupant de la qualitat de les intervencions" policials d'aquests dies.

Detingut un fotoperiodista d'"El País" mentre cobria els aldarulls a la Via Laietana de Barcelona

El fotoperiodista d'"El País" Albert Garcia ha estat detingut per la Policia Nacional durant els aldarulls d'aquesta nit a Via Laietana i plaça Urquinaona. Segons altres periodistes que es trobaven en el mateix lloc l'han detingut mentre fotografiava una detenció violenta a plaça Urquinaona.

Els agents l'arrossegaven mentre Garcia cridava que li feien mal i els companys alertaven que es tractava d'un periodista acreditat.

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid