Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Feliu Ventura ens ‘convoca’ en un nou disc d’himnes xicotets, domèstics i assemblearis

El músic de Xàtiva presenta “Convocatòria”, el primer single d’un treball que vorà la llum l’11 d’octubre. El disc anirà acompanyat d’un llibret amb textos d’amistats que acompanyen i vesteixen cada xicotet himne

05/09/2019 Cultura

Fa 8 anys que no trau un disc en solitari, tot i que no ha parat. Feliu Ventura ens convoca perquè sempre torna quan més ens calen les cançons. I ho fa a través d’11 nous himnes xicotets, domèstics i assemblearis i que queden recollits sota el títol de “Convocatòria”. 

El nou tresor del músic valencià destaca per haver estat totalment confegit a la seua estimada Xàtiva: de la integritat de la gravació, mescla i masterització fins al disseny i la impressió de la magnífica llibreta-carpeta que el vesteix.

El 5 de setembre ix a la llum el primer single del disc (amb vídeo inclòs), que porta el mateix títol del disc “Convocatòria”. Sona a himne amb una melodia encomanadissa i les distorsions tènues de les guitarres i amb la bateria, el bombo i el baix elèctrics que, incombustibles i constants, fan la base rítmica, contundent. Una cançó que ja avança com és el nou treball de Feliu Ventura: un àlbum que transmet felicitat i que, malgrat els temps que corren (o potser precisament per això), té un caràcter marcadament positiu. El tresor sencer es podrà escoltar a partir de l’11 d’octubre. 
El músic ens proposa ritmes potser menys habituals en ell, però no renuncia tampoc a les influències modernes del pop-rock anglosaxó de les que s’ha servit tradicionalment, ni a la influència mediterrània. Amb Borja Penalba i Pau Chafer al capdavant d’una selecta nòmina de músics convidats, torna a facturar cançons rodones 100% marca de la casa amb un treball acurat arranjaments i producció. Presenta cançons amb melodies encomanadisses que sonen a himne i que se sustenten amb les sonoritats agradables i variades que generen el piano, l’acordió, la guitarra acústica i, fins i tot, un violoncel i una flauta. I és que ‘Convocatòria’ són 11 cançons de velocitats i efectes diferents, que compaginen efectes, distorsions i ritmes de tota mena i que, plegats, dónen varietat al conjunt.

Però això no és tot. Feliu Ventura ens convida a escoltar cançons acompanyades de les persones que volen transformar el món cada dia. És per això que, a més de convocar-nos a totes les que l’escoltem, aquesta ‘Convocatòria’ arriba de la mà de textos creats per a cada cançó de la mà de Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart (des de la presó), Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.
 

Fitxa de ‘Convocatòria’:

  • Editat per Propaganda pel fet
  • Comunicació i estratègia digital de Neu al carrer
  • Il·lustracions de Pep Boatella
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid