Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
en defensa del territori
Salvem Portocolom demana a l'Ajuntament que freni l'edificació de nous hotels al nucli antic

La modificació puntual del Pla General permetrà la implantació d'uns 15 nous hotels que podrien sumar prop de 300 places.

03/08/2019 Territori

Salvem Portocolom ha demanat a l'Ajuntament de Felanitx que rectifiqui i freni l'allau de places turístiques a la part històrica de Portocolom. A la darrera plenària de l’anterior mandat es va aprovar una modificació del Pla General (1969) destinada a exonerar dels metres quadrats necessaris per a places turístiques a hotels d'interior. Aquesta modificació havia de ser promoguda per a permetre certs projectes hotelers sols al nucli antic de Felanitx, almanco així ho va explicar l'equip de Govern.

Aquesta modificació afectarà també als nuclis històrics de Portocolom (Sa Capella i sa Duana) el que podria comportar la conversió de com a mínim 15 habitatges en hotels. La modificació del Pla General es troba ara a la Comissió de Medi Ambient per a ser avaluada i en període d'al•legacions.

Actualment Portocolom està al límit de la saturació. Les places turístiques legals a Felanitx l'any 2019 se situen en 10.729 i el padró municipal té 17.319 habitants inscrits. Això suposa 0,62 places turístiques legals per habitant. Més de 2.000 d'aquestes places legals se situen a Portocolom, però aquesta no és l'única oferta turística.

A Portocolom el 2016 hi havia 152 allotjaments de lloguer turístic que sumaven 951 places (1) una oferta que no s'ha aturat de créixer i que fa que Portocolom tingui prop de 3.500-4.000 places turístiques en total (depèn de l'època de l'any). Sols al portal Airbnb es poden trobar ara mateix fins a 40 establiments de lloguer turístic sense llicència que ofereixen més de 300 places il•legals amb tota normalitat, tot sense sortir del nucli urbà (dades a http://www.dissidentbits.cat/ )

Amb aquestes xifres i amb el nivell de saturació que viu Portocolom, autoritzar encara més projectes hotelers és una irresponsabilitat, més encara quan s’hi sumin les places de dos grans projectes en marxa (els hotels Estoril i Corso) i les nombroses noves promocions urbanístiques que s'estan edificant al voltant de la ronda i a la zona de Cala Marçal.

Els excessos turístics i urbanístics dels darrers anys estan passant factura social i ambiental a Portocolom. Els residents pateixen la saturació de cotxes i embarcacions, l'excés de fems, la qualitat de l'aigua de boca és dolenta, es fa impossible llogar o comprar habitatges perquè tot va destinat al mercat de luxe estranger i al lloguer turístic, i els residents que no tenen cap propietat han de partir del poble.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid